Mano Gargždai



J. Lankučio bibliotekoje bus pristatomos dvi knygos

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Organizatorių nuotr. Organizatorių nuotr.

Balandžio 11 d. 17 val. kviečiame į Gerdos Jankevičiūtės knygos „Pasiskolinau laiko iš žemės“ sutiktuves. Dalyvaus autorė. Renginys vyks Klaipėdos rajono savivaldybės Jono Lankučio viešosios bibliotekos renginių salėje (Klaipėdos g. 15, I a., Gargždai). Renginio metu bus fotografuojama, filmuojama. Nuotraukos/vaizdo medžiaga bus naudojami renginio viešinimui: bibliotekos svetainėje, bibliotekos Facebook paskyroje, spaudoje ir t.t.

 

Kitas laukiantis renginys – knygos „Barbarosa“ pristatymas ir susitikimas su jos autoriumi Robertu Petrausku – J. Lankučio viešojoje bibliotekoje vyks balandžio 12 d. nuo 16 val.

„Barbarosa“ – trečia knyga iš R. Petrausko serijos apie Antrąjį pasaulinį karą Europoje. Visas dėmesys joje sutelktas didžiausiai karinei operacijai pasaulio istorijoje, kurios metu iki 1941-ųjų pabaigos žuvo, dingo be žinios ar buvo sužeisti 5 milijonai abiejų pusių karių.

Turbūt nėra kitos tokios karinės operacijos, kuri net praėjus daugeliui metų ir toliau keltų tiek daug diskusijų, ginčų, hipotezių, vertinimų.

Ši knyga – išsamiausias lietuvių autoriaus darbas kol kas, tačiau tai nėra dar vienas mėginimas sudėlioti viską į lentynėles. Gali būti, kad perskaičius ją kils daugiau klausimų nei jų buvo iki tol, nes „Barbarosa“ tai – ne tik karinė operacija, tai milijonų žmonių likimai, tai pasaulinės svarbos geopolitinis posūkis, tai istorija, kuri pakeis Europos veidą visiems laikams. Tai ne įvykis, o milžiniškas procesas, transformacija, pakeitusi ištisas visuomenes.

Kviečiame jus į susitikimą, kuriame kartu ieškosime ne galutinių atsakymų, o įdomių klausimų. Į diskusiją, kurioje visi kviečiami būti ne tik klausytojais ir žiūrovais. Žinodami istoriją ir kaip viskas susiklostė, mes juk galime pabūti sumaniais strategais, ar ne? Ar pakeistumėte Hitlerio sprendimus jei turėtumėt tokią galimybę? Ar sugebėtumėt išvengti tūkstančius gyvybių kainavusių klaidų?

Pirma susitikimo dalis: Interaktyvi prezentacija, kurios tema: „Kam operacija „Barbarosa“ buvo nesėkmės istorija“?

Antra susitikimo dalis skirta jūsų nuomonėms, mintimis ir klausimams. Prezentaciją/diskusiją ves ir į jūsų klausimus atsakinės „Barbarosos“ autorius Robertas Petrauskas. Po susitikimo galėsite įsigyti knygų su autoriaus parašu.

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 258 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,