Mano Gargždai



Netrukus prasidės kasmetinis pasėlių deklaravimas

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Asociatyvi Pixabay nuotr. Asociatyvi Pixabay nuotr.

Nuo balandžio 15 d. šalies žemdirbiai kviečiami deklaruoti žemės ūkio naudmenas ir pasėlius. Deklaruoti žemės ūkio naudmenas bei kitus plotus gauti tiesiogines išmokas bei paramą pagal su plotu susijusias Kaimo plėtros programos priemones bus galima iki birželio 7 d. (pavėluotai iki liepos 2 d.)

 

Tiesioginių išmokų paraiškoje ūkininkai gali prašyti paramos ir pagal su plotu susijusias Lietuvos kaimo plėtros 2014–2020 metų programos (KPP) priemones: „Agrarinė aplinkosauga ir klimatas“, „Ekologinis ūkininkavimas“, „Su Natura 2000 ir Vandens pagrindų direktyva susijusios išmokos“, „Išmokos už vietoves, kuriose esama gamtinių ar kitų specifinių kliūčių“, taip pat susietosios paramos už mėsinius galvijus ir mėsines avis, pieninių veislių bulius, pienines ožkas, pienines karves ir ėriavedes.

Kaip ir ankstesniaisiais metais paraiškas galima teikti seniūnijoje, kurioje registruota pareiškėjo žemės ūkio valda, Lietuvos žemės ūkio konsultavimo tarnybos rajonų biure, taip pat savarankiškai internetu, prisijungus prie Paraiškų priėmimo informacinės sistemos.

Pateikus paraišką pavėluotai (nuo birželio 8 d. iki liepos 2 d.), už kiekvieną pavėluotą darbo dieną galutinė paramos suma mažinama 1 proc.

Pasibaigus pavėluotai teikiamų paraiškų priėmimo terminui, paraiška priimama tik tais atvejais, kai vėlavimą lėmė nuo pareiškėjo valios nepriklausančios (force majeure) aplinkybės. Tokiais atvejais pareiškėjas ar jo įpėdinis per 15 darbo dienų nuo tos dienos, kai sužinojo arba galėjo sužinoti apie nuo pareiškėjo valios nepriklausančias (force majeure) aplinkybes, bet ne vėliau kaip iki einamųjų metų spalio 31 d. turi pateikti prašymą priimti pavėluotą paraišką.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 129 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,