Logo
 Spausdinti šį puslapį

Neįgalieji kviečiami naudotis specialaus transporto paslauga

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Klaipėdos r. savivaldybės nuotr. Klaipėdos r. savivaldybės nuotr.

Klaipėdos rajono savivaldybėje gyvenantys neįgalieji kviečiami naudotis specialaus transporto paslauga, kurią pradeda teikti Lietuvos sutrikusio intelekto žmonių globos bendrijai „Gargždų viltis“ perduotas neįgaliesiems vežti pritaikytas automobilis. Paslaugos teikimą finansuoja Klaipėdos rajono savivaldybė.

 

Dėl pavėžėjimo paslaugos gali kreiptis visi neįgalūs asmenys, kuriems Lietuvos Respublikos neįgaliųjų socialinės integracijos įstatymo nustatyta tvarka yra nustatytas neįgalumo lygis arba 55 procentų ir mažesnis darbingumo lygis, arba specialiųjų poreikių lygis, ir išduotas galiojantis pažymėjimas. Kreiptis gali ir neįgaliųjų atstovai.

Transporto paslaugos teikiamos vykti į sveikatos priežiūros ir reabilitacijos įstaigas, į ortopedijos įmones, vykti apsigyventi į socialinės globos įstaigas, kitais tikslais ir atvejais. Numatyta, kad paskyrimo vietoje laukiama ne ilgiau kaip 2 val., nebent iš anksto susitarta kitaip (pavyzdžiui vykstant į kituose miestuose ir savivaldybėse esančias įstaigas).

Baltos spalvos, logotipu pažymėtame automobilyje „Peugeot Boxer Combi“ yra 8 sėdimos vietos, vienu metu jame galima vežti tris žmones, sėdinčius neįgaliojo vežimėlyje. Vežimėliai į automobilio saloną pakeliami patogiu keltuvu.

Šia paslauga gali naudotis ir neįgaliųjų grupės ar organizacijos. Kaina už 1 kilometrą – 4 centai pavieniams paslaugos gavėjams, 40 centų už kilometrą – grupėms ar organizacijai.

Prašymas ir būtini dokumentai paslaugai gauti teikiami administratorei Audrai Jurkienei (telefonu 8 605 48838, elektroniniu paštu ) arba pateikiami gyvenamosios vietos seniūnijos atsakingam darbuotojui.

 

 

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,