Mano Gargždai



Klaipėdoje pakrikštyti trys naujieji Jūrų uosto policijos laivai

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Klaipėdos AVPK nuotr. Klaipėdos AVPK nuotr.

Šiandien pašventinti trys naujieji Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato laivai, kuriais mariose bei Dangės upėje viešąją tvarką užtikrindami patruliuos Jūrų uosto policijos grupės pareigūnai.

 

2018 m. gruodį visi trys laivai – greituminis kateris „Vytis“ bei dvi motorinės valtys „Laisvė“ ir „Kopa“, patikėjimo teise perimti iš Lietuvos transporto saugos administracijos, jais pakeista jau daugiau nei 40 metų sulaukusi „Audra“. Pastaroji prieš 15 metų buvo perimta iš Uosto direkcijos, tačiau kadangi šio laivo eksploatacija brangi, su ja ketinama atsisveikinti.

„Tikrai džiaugiamės galimybe praplėsti savo laivų flotilę. Jūrų uosto policininkai patruliuos iki pat Būtingės terminalo. Laivybos sezono metu bus tikrinama ar laivavedžiai laikosi taisyklių, ar nesėda prie laivo vairo neblaivūs. Tvarka apskrityje turi būti užtikrinta ne tik sausumoje, bet ir vandenyje“, – kalbėjo Klaipėdos AVPK viršininkas Alfonsas Motuzas.

Laivus, kuriems vardus pasiūlė patys Klaipėdos AVPK pareigūnai, palaimino ir saugių kelionių linkėjo policijos kapelionas Vilius Viktoravičius. Visuomenė su greituminiu policijos kateriu „Vyčiu“ galės susipažinti gegužės mėnesį vyksiančio laivų parado metu.

                            

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 470 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,