Mano Gargždai



Europos čempionate nestartuosianti Lijana Jakaitė rankų nenuleidžia

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
L. Jakaitė. Sandros Vaičienės nuotr. L. Jakaitė. Sandros Vaičienės nuotr.

Gruzijoje vykstančiame sunkiosios atletikos Europos suaugusiųjų čempionate turėjo dalyvauti devyni Lietuvos atstovai, tačiau dėl klaidos, jame nepasirodys trys sunkiaatletės, tarp kurių ir Gargždų sportininkė Lijana Jakaitė.

 

Savaitės pradžioje sunkiosios atletikos federacija paskelbė, jog dėl Pasaulio antidopingo (WADA) informacinės sistemos (ADAMS) pasikeitusių taisyklių, dėl kurių pavėluota užpildyti dalyvavimo anketas, Europos pirmenybėse neleista dalyvauti 40-čiai sportininkų, tarp kurių ir trys lietuvės.

Tarptautinė sunkiosios atletikos federacija laikosi griežtos pozicijos, jog pasiteisinimai, kad kaltos techninės kliūtis – nepriimtini. Kaltinimu kratosi ir WADA, kurios atstovas tvirtino, kad anksčiau oficialių nusiskundimų dėl ADAMS nebuvo sulaukta.

„Gerai, kad išspyrėme sukčius, bet negerai, kad praradome daug nekaltų atletų. Visgi, taisyklės yra taisyklės“, – pranešime spaudai kalbėjo keturių olimpinių žaidynių dalyvis, Tarptautinės sunkiosios atletikos federacijos švaraus sporto komisijos narys Tom Goegebuer.

Gruzijoje, Batumio mieste vykstančiose pirmenybėse nepasirodys Lijana Jakaitė (iki 71 kg), Gintarė Bražaitė (iki 71 kg) ir Indrė Didžklapytė (per 87 kg).

Pakalbinta L. Jakaitė neslėpė pajutusi apmaudą, kuomet iš Lietuvos sunkiosios atletikos federacijos prezidento, rinktinės trenerio Bronislovo Vyšniausko sužinojo, kad negalės dalyvauti čempionate. Sportininkei buvo paaiškinta, kad dokumentai turėjo būti sutvarkyti likus trims mėnesiams iki čempionato, o tai padaryta trimis dienomis per vėlai.

„Supykau, o vėliau tiesiog liko nusivylimas. Žinia sujaukė mano planus, išderino treniruočių ciklą, ne ką mažiau sunku ir psichologiškai“, – teigė Sporto centro auklėtinė.

Darbo dėl sporto ir studijų atsisakiusi L. Jakaitė teigė, kad jautėsi puikiai ir buvo pasirengusi dalyvauti savo pirmajame Europos čempionate. Jos dalyvavimą pirmenybėse finansiškai rėmė ir Klaipėdos rajono savivaldybė.

„Dauguma sportininkų vyrų gyvena ir treniruojasi Klaipėdos sunkiosios atletikos sporto centre, o mes, moterys, varžyboms ruošiamės mažesniuose miestuose, gal dėl to taip ir įvyko“, – sutapimą, jog į čempionatą išvyks tik sunkiaatlečiai vyrai komentavo L. Jakaitė.

Visgi sportininkė rankų nenuleidžia ir toliau ketina nuosekliai dirbti ir ruoštis Europos jaunimo (iki 23 m.) čempionatui Moldovoje. Be to, jauna sportininkė turi tikslų ateityje pakovoti ir dėl olimpinio kelialapio.

Kaip skelbia Lietuvos sunkiosios atletikos federacija, Gruzijoje Lietuvai atstovaus šeši sunkiaatlečiai: Irmantas Kačinskas (iki 89 kg), Tomas Li-čin-chai (iki 96 kg), Laurynas Antanaitis (iki 96 kg), Žygimantas Stanulis (iki 102 kg), Arnas Šidiškis (iki 102 kg) ir Sergejus Lichovojus (iki 109 kg).

Beveik visų sportininkų startai numatomi šiandien. Rytoj pasirodys tik S. Lichovojus.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 247 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,