Logo
 Spausdinti šį puslapį

Konkurse-festivalyje „Augino močiutė“ skambėjo lietuvių liaudies dainos

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
I. Barbšienės nuotr. I. Barbšienės nuotr.

Balandžio 18 d. Gargždų muzikos mokykloje vyko tradicinis Klaipėdos rajono švietimo įstaigų vaikų ir mokinių dainų konkursas-festivalis „Augino močiutė“. Kas dvejus metus vykstantis festivalis šiemet buvo skirtas ir Žemaitijos metams, tad mokytojai rinkosi ir žemaitiškas dainas.

 

Konkurso-festivalio dalyviai privalėjo atlikti po dvi dainas, viena iš jų – liaudies daina. Taip pat komisija rekomendavo, kad viena daina būtų šeimos tematika. Skambėjo daug autorinių bei Klaipėdos krašto liaudies dainų.

Vertintojams vadovavo Gargždų muzikos mokyklos mokytoja ekspertė Nijolė Usevičienė. Vertintojai džiaugėsi vaikų pasirodymais bei gražiu mokytojų darbu, po renginio teikė individualias metodines konsultacijas mokytojams dėl vokalo tobulinimo. Iš viso buvo dalyvių iš 16 rajono įstaigų. Puiku, kad šiemet be mokyklų ir darželių prisijungė ir žaidimų centras „Kūlverstukų šalis“, taip pat sulaukta svečių iš Kretingos ir Palangos lopšelių-darželių „Ąžuoliukas“. Ypač gausus būrys dalyvavo iš Gargždų „Minijos“ progimnazijos.

Labai gerai buvo įvertintas Priekulės lopšelio-darželio duetas Akvilė Klimaitė ir Jonas Norkaitis, Priekulės muzikos mokyklos solistai Auksė Auškelytė ir Karlas Gedgaudas (mokytoja Regina Tulickienė), Gargždų lopšelio-darželio „Saulutė“ ansamblis ir solistė Agita Žiūraitė (mokytoja Šarūnė Petruškevičienė). Ypač sužavėjo Priekulės I. Simonaitytės gimnazijos duetas Adrija Stonkutė ir Smiltė Petraitytė (mokytoja Jolanta Petraitienė). Taip pat komisija išskyrė ir Gargždų lopšelio-darželio „Ąžuoliukas“ solistes Liuciją Blyskytę ir Ievą Kubiliūtę (mokytoja Daiva Paškauskienė), Kretingalės lopšelio-darželio duetą Saulę Gruzdytę ir Eitvilą Puškorių bei jiems instrumentais pritarusius vaikučius (mokytoja Pranciška Kurmanskienė), Ketvergių pagrindinės mokyklos solistę Gabrielę Kvaselytę (mokytoja Audra Lingvenienė), Gargždų „Minijos“ progimnazijos 3–4 kl. mokinių ansamblį (mokytoja Regina Valskienė) bei Gargždų „Kranto“ pagrindinės mokyklos ansamblį „Bangelės“ (mokytoja Rasa Linkienė).

Manau, kad visų, dalyvavusiųjų „Augino močiutė“ dainų, smagu bus klausyti mokyklų, miestelių bendruomenėms. Nuoširdžiai dėkoju visiems dalyviams, jų mokytojams, tėveliams, renginio vedėjoms „Ąžuoliuko“ mokytojoms Rasai Andriušienei ir Vilmai Puplesienei, puikiai mano pagalbininkei Angelei Račkauskienei bei Gargždų muzikos mokyklos administracijai už svetingumą.

 

Akimirkos iš konkurso – Irenos Barbšienės nuotraukose:

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,