Mano Gargždai



Gargžduose žada kurti futbolininkų akademiją

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Į asociacijos „Gargždų Bangos draugai“ pristatymą atvyko jos narys D. Baida. S. Gulbino nuotr. Į asociacijos „Gargždų Bangos draugai“ pristatymą atvyko jos narys D. Baida. S. Gulbino nuotr.

Vakar Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos salėje vyko asociacijos „Gargždų Bangos draugai“ pristatymas. Į susitikimą iš Rusijos atvyko asociacijos narys Dmitrij Baida. Tačiau tai sudomino tik nedidelę saujelę vietinių valdininkų ir politikų.

 

Susitikime dalyvavo rajono meras Vaclovas Dačkauskas, vicemerai Kęstutis Cirtautas ir Rūta Cirtautaitė, Savivaldybės administracijos direktorius Česlovas Banevičius ir jo pavaduotojai Vidmantas Buivydas bei Ligita Liutikienė, vos keli Tarybos nariai, Gargždų seniūnas Saulius Bakšinskis ir viešosios įstaigos „Gargždų futbolas“ atstovai.

Vienas iš asociacijos „Gargždų Bangos draugai“ steigėjų ir VšĮ „Gargždų futbolas“ dalininkų Dainius Šatkus susitikimo pradžioje priminė, kad visada buvo ieškoma strateginio investuotojo.

„Buvo susidurta su didžiausiu iššūkiu – profesionalios komandos išlaikymu. Treji metai esame stagnacijos būsenoje, kada negalime skirti pakankamai lėšų profesionaliam ir kokybiškam vaikų užimtumui. Tai reiškia, kad neturime vadinamosios futbolo akademijos, kurioje galėtume suteikti kokybiškas mokymo paslaugas norintiems tapti futbolistais ar profesionaliais žaidėjais“, – kalbėjo D. Šatkus.

Jis teigė, kad tą išspręsti galėjo pagrindinei komandai surastas generalinis investuotojas.

„Paieškos vyko trejus metus. Mūsų kraštiečio Armino Narbekovo dėka atsirado investuotojai, kurie pasiryžo ateiti į mūsų klubą“, – nurodė D. Šatkus.

Prisistatydamas D. Baida juokavo, kad lietuviškai jau ima suprasti, bet kalbėti šia kalba dar nemoka, tad su Gargždų valdininkais bendravo rusiškai.

Asociacijos atstovas pasakojo, kad rinktasi iš kelių Lietuvos futbolo klubų, kur investuoti. Jis teigė, kad sužavėjo principai, kuriais vadovaujamasi „Bangoje“.

„Mes taip pat akcentuojame futbolininkų ugdymą. Akademija be stipraus futbolo klubo gyvuoti negali. Taigi buvo pradėtas toks projektas. Mažais žingsniais judame į priekį“, – sakė D. Baida.

Jis aiškino, kad pirmiausia svarbu sukurti stiprią suaugusiųjų komandą. Taip pat lavinti vaikus, o talentingiausius vėliau priimti į komandą. D. Baida tvirtino, kad siekiama, jog „Bangos“ rezultatai šiais metais nebūtų prastesni už praėjusių metų rezultatus arba net geresni.

K. Cirtauto paklaustas, kodėl iš daugybės Europos klubų buvo pasirinktas šis atokus futbolo klubas, D. Baida neslėpė, kad čia yra puiki galimybė už nedidelius pinigus žaisti Europoje, pirkti bei parduoti žaidėjus.

Gargždų seniūnas S. Bakšinskis VšĮ „Gargždų futbolas“ atstovų pasiteiravo, kas šiandien trukdo kokybiškai ugdyti vaikus.

„Treneriai vidutiniškai gauna apie 1 300 litų atlyginimą. Juos motyvuoti darbui ir reikalauti užduoties įgyvendinimo  yra utopiška ir sudėtinga. Jei norime reikalauti kokybiško rezultato, turime suteikti kokybiškas sąlygas. Turime įsteigti sportininkų klases. Reikėtų susitarti su mokyklomis, iki gimnazijos ir gimnazijoje, kad būtų sportininkų klasės, kad iš ryto dar „tilptų“ treniruotė, o vėliau mokiniai galėtų grįžti į pamokas. Turime jiems sudaryti sveiko, sportininkams skirto maitinimosi sąlygas. Aprūpinti inventoriumi, aprangomis, išvežti į kokybiškus tarptautinius turnyrus, kad su stipriais varžovais semtųsi patirties. Kiek kalbėjome su rėmėjais, visi šią idėją palaiko“, – vardijo D. Šatkus.

VšĮ „Gargždų futbolas“ direktorius Rimantas Mikalauskas pridūrė, kad dar labai reikalingas yra bendrabutis.

Jis nurodė, jog Gargžduose visos vaikų grupės Lietuvoje patenka tarp aštuonių ar dešimties stipriausių komandų. Po 3-4 vaikus iš kaimų papildo tas grupes.

Žadama pasirūpinti, kad kitų filialų vaikai žaistų ir ant kokybiškesnių dangų. Centriniame Gargždų stadione ji bus keičiama į naują. Tiesa, tai nieko nekainuos, nes dar nepasibaigė garantijos laikotarpis. Senąją ketinama pakloti Priekulėje, Doviluose, Veiviržėnuose ir kitur.

 

Stasio Gulbino nuotraukos:

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 327 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,