Logo
 Spausdinti šį puslapį

Santvarų gamyba – sprendimas siekiantiems sutaupyti

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Organizatorių nuotr. Organizatorių nuotr.

Gyvenamųjų namų bei kitos paskirties pastatų statybos neretai pareikalauja nemažai laiko bei gana didelių investicijų, todėl tenka pagalvoti apie tai, kokie sprendimai reikalingus darbus galėtų padėti atlikti greičiau ir investuojant mažiau pinigų.

 

Rengiant stogo projektą neretai paaiškėja, kad santvarų gamyba gali būti pačia geriausia išeitimi, nes toks sprendimas paspartina darbų atlikimą bei leidžia tikėtis paties geriausio rezultato. Priežasčių, kodėl vertėtų pagalvoti apie tokią galimybę, yra ganėtinai daug, tačiau kol kas apžvelkime pačias svarbiausias.

 

Taupomos žaliavos

Medinių santvarų gamyba puikiai pasiteisina tuomet, kada siekiama, kad sunaudojamų žaliavų kiekis būtų kiek įmanoma mažesnis. Nors stogo projekto įgyvendinimui gali būti pasirenkamos ir kitokios medinės konstrukcijos, tačiau gaminant medines santvaras sunaudojama iki 30 procentų mažiau medienos. Be jokios abejonės, tai teigiamai atsiliepia ir finansams, nes konstrukcijų parengimui išleidžiama mažiau pinigų.

 

Spartesnė darbų eiga

Medinių santvarų projekto parengimas bei įgyvendinimas įprastai trunka maždaug mėnesį, tačiau visada galima pasidomėti tokias paslaugas teikiančių bendrovių užimtumu bei galimybėmis projektą įgyvendinti prioritetine tvarka. Medinių santvarų gamyba yra atliekama greičiau nei įvairių kitų konstrukcijų rengimas, o stogo statybos atliekamos gerokai sparčiau ir paprasčiau. Medinės santvaros yra gana lengvos, todėl jų montavimas pareikalauja kur kas mažiau pastangų.

 

Užtikrinamas ilgaamžiškumas

Nepaisant to, kad medinės santvaros yra lengvos, jos yra tikrai tvirtos ir ilgaamžės. Galite būti užtikrinti, kad tokios konstrukcijos nesunkiai atlaikys joms tenkančią apkrovą, todėl net ir tuomet, jei žiemą sulauksite itin gausių kritulių, nereikės nerimauti, kad stogo konstrukcija bus pažeista. Nors gali atrodyti, kad mediena yra ganėtinai trapi ir lengvai pažeidžiama medžiaga, tačiau įsitikinsite patys, kad tai tikrai nėra tiesa, – jos patvarumas gali būti tiesiog stebinantis.

 

Dar tikslesnė konstrukcija

Santvarų gamyba neretai yra pasirenkama ir dėl to, kad šis sprendimas gali garantuoti dar tikslesnių konstrukcijų parengimą. Specialistų teigimu, gaminant medines santvaras galima ne didesnė nei vos dviejų milimetrų paklaida, tad galite būti visiškai ramūs, jog parengta konstrukcija atitiks numatytą projektą. Tuo atveju, jei atliekant statybų darbus laikomasi preciziško tikslumo, galima būti ramiems, jog rezultatas bus būtent toks, kokio ir tikėtasi.

 

Santvarų pritaikymo galimybės

Santvarų gamyba pasirenkama ne tik tada, kuomet planuojamos gyvenamojo namo stogo statybos. Taip pat toks pasirinkimas puikiai pasiteisina ir tuomet, kad tenka dengti gamyklinių pastatų, fermų ar kitos paskirties pastatų stogus. Santvarų ilgis gali būti net iki 35 metrų, todėl santvaros puikiai tinka ir tais atvejis, kuomet suplanuoto pastato stogas yra ganėtinai didelio ploto.

Taigi, tikrai neverta abejoti, ar santvarų gamyba gali geriausiai pasiteisinti. Toks sprendimas yra palankus tuomet, kada norima, kad stogo konstrukcijos būtų patvarios ir ilgaamžės, o jų gamyba nepareikalautų pernelyg didelių išlaidų.

 

Reklama

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,