Mano Gargždai



Tarybos nariai pasiskirstė darbus: ne visi gavo, ko norėjo

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr. Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr.

Praėjusią savaitę naujoji Klaipėdos rajono taryba rinkosi į neeilinį posėdį. Visi 27 Tarybos nariai sprendė 19 klausimų, iš kurių didžioji dalis – susiję su narių delegavimu į Komitetus, Komisijas, Tarybas.

 

Lengvų kelių nesirenka

Dar prieš patvirtinant darbotvarkę, nubalsuota, jog nebus svarstomi du numatyti klausimai. Tad posėdžio metu nebuvo patvirtinti kandidatai į Gargždų miesto piliečio garbės vardo atrankos komisiją ir VšĮ „Gargždų futbolas“ valdybą.

Vienbalsiai buvo patvirtinta, kad Ekonomikos ir biudžeto komitetą sudarys 7 nariai. Jam pirmininkaus liberalas Nerijus Galvanauskas, o jį pavaduos „valstietis“ Arvydas Katkus. Šiame komitete dirbs Vaclovas Dačkauskas, Raimundas Daubaris, Jonas Dromantas, Sigitas Karbauskas, Alfredas Šiaulys. Vietos ūkio ir kaimo reikalų komitetui vadovaus Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų atstovas Jonas Dumašius. Komiteto pirmininko pavaduotoja bus Loreta Piaulokaitė-Motuzienė, nariai – Andrius Adomaitis, Audronė Balnionienė, Rasa Petrauskienė, Martynas Pocius, Andrius Vainius. Sveikatos apsaugos ir socialinės rūpybos klausimus spręs ir šiam komitetui pirmininkaus „valstietis“ Vytautas Butkus. Komiteto pirmininko pavaduotoju tapo liberalas Justas Ruškys. Šiame komitete dirbs ir Česlovas Banevičius, Rūta Cirtautaitė bei Mindaugas Šunokas. Švietimo, kultūros ir sporto komitetą kuruos jo pirmininku tapęs frakcijos „Bendra“ atstovas Vaclovas Macijauskas, pavaduotoja – konservatorė Rasa Linkienė, nariai – Aušra Gudauskienė, Viktoras Kura, Ligita Liutikienė, Violeta Riaukienė, Raimondas Simonavičius.

Tiesa, balsuojant, Tarybos nariui Sigitui Karbauskui užkliuvo, kodėl Švietimo, kultūros ir komisijos pirmininku buvo pasiūlytas V. Macijauskas.

„Jeigu, Sigitai, jums taip įdomu, tai ši sfera yra pakankamai plati ir ko gero pusė biudžeto yra skiriama rajono švietimui. Manau, kad šiame komitete darbo yra pakankamai daug. Kadangi lengvų kelių niekuomet neieškojau, tad ėmiausi šio. Na, o jeigu jūsų netenkina, pasikalbėsime apie tai kur nors pakraštyje, ramiai“, – atsakė V. Macijauskas.

 

Balsavo prieš

Į Kontrolės komitetą deleguoti keturi valdančiosios daugumos atstovai – N. Galvanauskas, A. Katkus, V. Macijauskas ir R. Petrauskienė. Dar tris pasiūlė opozicija – Vaclovą Dačkauską, Sigitą Karbauską ir Ligitą Liutikienę.

Opozicijos atstovams užkliuvo tai, kad komitete dirbs ir sprendimus priiminės A. Katkus, kurio sutuoktinė Nijolė Katkienė dirba Klaipėdos rajono savivaldybės Kontrolės ir audito tarnyboje.

„Ar vienas iš asmenų neturės nuolatinio tiesioginio interesų konflikto?“, – klausė Raimondas Simonavičius.

Juridinio skyriaus vedėjas Vaidotas Jasas pažymėjo, jog jei tokia situacija iškiltų, Tarybos narys gali nusišalinti nuo sprendimo priėmimo.

„Kontrolės komitete sprendžiami ne vien tik su Kontrolės ir audito tarnybą susiję klausimai. Ateityje A. Katkus turėtų žinoti, kad turi nusišalinti, svarstant tam tikrus klausimus“, – sakė V. Jasas.

„Pradėjus dirbti Komitetui, matysime, jei bus nuolatiniai konfliktai, narį pakeisime“, – nuomonę išdėstė ir meras Bronius Markauskas.

Balsuojant už Kontrolės komiteto sudarymo ir įgaliojimų suteikimo klausimą, už pasisakė 23 Tarybos nariai, 2 susilaikė.

Kontrolės komiteto pirmininku siūlytas Sigitas Karbauskas, tačiau Tarybos nariai nusprendė šio posto buvusiam Administracijos direktoriui neskirti. Už balsavo 9 politikai, prieš – 17. Tad klausimas atidėtas iki kito Tarybos posėdžio.

 

Tarybos nariai balsavo prieš S. Karbausko kandidatūrą į Kontrolės komiteto pirmininko vietą. Redakcijos archyvo nuotr.

 

Siūlė didinti narių skaičių

Posėdyje patvirtinti delegatai į Klaipėdos regiono plėtros tarybą. Jais tapo vicemerė A. Balnionienė ir Tarybos narys Jonas Dumašius. Lietuvos savivaldybių asociacijos suvažiavimuose rajonui atstovaus meras B. Markauskas, vicemerės A. Balnionienė ir V. Riaukienė bei Tarybos narė R. Petrauskienė.

Strateginio planavimo komisiją sudarys B. Markauskas (pirmininkas), A. Balnionienė (pavaduotoja), V. Butkus. J. Dumašius, N. Galvanauskas. V. Macijauskas, V. Riaukienė, A. Šiaulys, Administracijos direktorius Artūras Bogdanovas, R. Simonavičius bei L. Liutikienė. Vietos komisijoje ieškojo ir S. Karbauskas, net siūlęs padidinti komisijos narių skaičių iki 12. Visgi, nesulaukęs pritarimo, nusprendė savo kandidatūrą atsiimti.

Socialinės paramos teikimo komisijoje dirbs V. Riaukienė (pirmininkė), A. Balnionienė, V. Butkus, M. Šunokas, R. Petrauskienė, L. Liutikienė, Socialinės paramos skyriaus vedėja Dalia Gumuliauskienė. Taip pat komisijos darbe komisijos nario teisėmis bus kviečiami dirbti Klaipėdos rajono paramos šeimai centro direktorė Jurinda Jasevičienė ir Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos prie SADM Klaipėdos apskrities vaiko teisių apsaugos skyriaus patarėja Irena Šaulytė.

Klaipėdos rajono savivaldybės turizmo tarybą sudarys A. Balnionienė (pirmininkė), V. Riaukienė (pavaduotoja), Klaipėdos rajono turizmo informacijos centro direktorė D. Buivydienė, Architektūros ir urbanistikos skyriaus vedėjas Gytis Kasperavičius, Strateginio planavimo ir investicijų skyriaus vedėja Raimonda Kučinskaitė, Lietuvos kaimo turizmo asociacijos Klaipėdos rajono teritorinio skyriaus narė Petrutė Račkauskienė, Kultūros skyriaus vedėjo pavaduotoja Sonata Šmatauskienė, Tarybos nariai R. Daubaris, V. Macijauskas, A. Šiaulys, L. Liutikienė, Č. Banevičius, Viktoras Kura bei du Administracijos direktoriaus pavaduotojai.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 506 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,