Mano Gargždai



Atveriamos naujos durys į galimybę žinoti!

Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)
Jaunimo erdvės-informavimo taško logotipas. Jaunimo erdvės-informavimo taško logotipas.

Šių dienų jauni žmonės – žingeidūs, sumanūs ir kūrybiški, gebantys aktualizuoti savo poreikius. Nenuostabu, kad jaunimui stengiamasi kuo plačiau atverti galimybių duris. Vieną iš jų – žinoti, nuo šiol suteiks ir Klaipėdos rajono savivaldybės Jono Lankučio viešoji biblioteka.

 

Dar praėjusių metų gegužę, Europos dienos šventės metu, Vaikų bibliotekoje buvo atidaryta moderni erdvė jaunimui, kurioje – ryškiaspalviai sėdmaišiai, didžiulė kreidinė siena, skirta mintims ir idėjoms fiksuoti; metodinė medžiaga (knygos, žodynai, edukaciniai CD diskai), internetas, stalo žaidimai; arbata, kava ir kt. Rudenį Europos informacinis jaunimo tinklas Eurodesk kvietė teikti paraiškas, tapti jų regioniniais atstovais ir organizacijose įkurti Jaunimo informavimo taškus. Klaipėdos rajono savivaldybės Jono Lankučio viešoji biblioteka praėjo atrankinius etapus ir buvo pakviesta prisijungti prie tinklo. Bibliotekos darbuotojos Albina Žvirblytė ir Donata Liutikaitė gruodžio pradžioje vyko į įvadinius penkių dienų jaunimo informavimo taškų (JIT) mokymus, kuriose dalyvavo būsimi JIT darbuotojai iš dar dešimties regionų. Gavus Europos jaunimo informavimo ir konsultavimo agentūros „Eryica“ pripažintus pažymėjimus, biblioteka oficialiai prisijungė prie jaunimo informavimo taškų tinklo.

Pagrindiniai JIT tikslai – užtikrinti kokybišką jaunimo informavimą, palaikyti atvirą ir prieinamą erdvę, kurioje galima rasti informacinių leidinių, taip pat bendradarbiauti su regione veikiančiomis organizacijomis, teikiančiomis įvairias paslaugas jauniems žmonėms. Tapimas pirmaisiais Eurodesk atstovais Klaipėdos regione užtikrina nuolatinį palaikymą ir aprūpinimą metodiniais leidiniais bei dalomąja medžiaga, taip pat suteikia galimybę darbuotojams tobulėti mokymuose.

Savo duris į Tavo galimybę žinoti, Jaunimo erdvė – informavimo taškas atvers kovo 6 d., 15 val. Esi jaunas, ieškai informacijos apie įsidarbinimą, savanorystę? Galbūt domina studijų užsienyje pasiūla? Ar tiesiog nori prisijungti prie jaunimo organizacijos, bet dar nenusprendei kokios? Pasistengsime atsakyti į visus Tau kylančius klausimus. Ateik ir sužinok tai, kas įdomu! Atidarymo metu koncertuos grupė GrGstan ir Neferitė, svečiuosis Europos jaunimo informacijos tinklo Eurodesk atstovai. Lauksime Tavęs Klaipėdos rajono savivaldybės Jono Lankučio viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyriuje (Žemaitės g. 5, Gargždai).

Daugiau informacijos Facebook: Jaunimo erdvė – informavimo taškas.

 

Renginio metu koncertuos grupė GrGstan ir Neferitė:

 

plakatas

 

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 142 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,