Logo
 Spausdinti šį puslapį

Nustatytas statybines atliekas prie konteinerių palikęs asmuo

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Klaipėdos r. savivaldybės nuotr. Klaipėdos r. savivaldybės nuotr.

Klaipėdos rajono savivaldybę pasiekė gargždiškių skundai, kad prie P. Cvirkos g. 21 namo esančio daugiabučio komunalinių atliekų konteinerių išmestos statybinės atliekos. Prieš seniūnijai išvežant neteisėtai gyventojų paliktas atliekas, į prišiukšlintą vietą atvyko Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos skyriaus specialistai, kurie pagal atliekas nustatė, kas yra pažeidėjas. Tai – remonto darbus bute atlikęs asmuo.

 

Pažeidėjui buvo skirta 30 Eur administracinė nuobauda pagal LR ANK 367 str. 1 d. bei priteista atlyginti padarytą turtinę žalą Savivaldybei – 100 Eur. Tokio pobūdžio pažeidimas asmenims užtraukia įspėjimą arba baudą nuo 30 iki 140 eurų. Taip pat nustatyta, kad asmuo vykdė remonto darbus apie tai neinformavęs Klaipėdos rajono savivaldybės. Kadangi šį pažeidimą asmuo padarė pirmą kartą, jam buvo surašytas administracinio nusižengimo protokolas su administraciniu nurodymu bei pagal LR ANK 48 str. 1 d. paskirta 25 Eur administracinė nuobauda, tai yra pusė minimalios baudos. Tokio pobūdžio pažeidimas asmenims užtraukia baudą nuo 50 iki 300 eurų.

Primename gyventojams, kad statybines atliekas reikia išvežti į stambiagabaričių atliekų surinkimo aikšteles, o apie vykdomus remonto darbus – informuoti Savivaldybę. Jei pastebėjote pažeidėją, kuris šiukšlina aplinką, fiksuokite pažeidimą darančius asmenis, automobilio, paliekančio šiukšles, numerius. Tai palengvins tyrimą.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,