Logo
 Spausdinti šį puslapį

Gargžduose skambėjo berniukų chorų dainos

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Klaipėdos r. savivaldybės nuotr. Klaipėdos r. savivaldybės nuotr.

Gegužės 11-ąją Gargždų Šv. arkangelo Mykolo bažnyčioje aidėjo muzika – vyko išskirtinis XX berniukų chorų festivalis-akcija „Lietuvos berniukai prieš smurtą ir narkomaniją“.

 

Gilias tradicijas turintis tęstinis festivalis kasmet keliauja po Lietuvos miestus. Juo siekiama tęsti bei puoselėti chorinio dainavimo tradicijas, atkreipti visuomenės dėmesį į narkomanijos ir smurto reiškinių problemą, įtraukti šalies berniukus į prevencijos procesą, didinti vaikų užimtumą. Festivalio sumanytojas, iniciatorius ir meno vadovas – profesorius Vytautas Miškinis, rengėjai – Lietuvos nacionalinis kultūros centras ir Lietuvos chorų sąjunga.

Festivalio dalyviai – patys mažiausi Lietuvos berniukai. Gargžduose nuotaikingą programą pristatė jungtinis 500 berniukų jaunučių choras iš visos Lietuvos: Alytaus miesto ir rajono, Kauno, Kelmės, Klaipėdos, Lazdijų, Panevėžio, Plungės, Prienų, Vilniaus miesto ir rajono, Šiaulių bei Gargždų. Koncerto programoje buvo atliktos harmonizuotos lietuvių liaudies dainos ir vaikams skirti lietuvių kompozitorių kūriniai: Indros Mažuikaitės „Debesėliai“, Gintauto Abariaus „Mūsų daina“, Donato Zakaro „Mano mamytė“, Benjamino Gorbulskio „Ant kiekvieno kalnelio“, Bangos Balakauskienės „Būna, būna“ ir kiti. Choristams talkino ansamblis iš Pasvalio „Marabu Band“.

Po koncerto renginio dalyvius ir svečius pasveikino Klaipėdos rajono savivaldybės mero pavaduotoja Violeta Riaukienė ir Savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus vedėjo pavaduotoja Nijolė Gotlibienė.

„Ką išgirdome ir pamatėme, be galo sužavėjo. Ačiū, kad atvežėte į Gargždus šias puikias akimirkas“, – dėkojo vicemerė Violeta Riaukienė, profesoriui Vytautui Miškiniui įteikusi Lietuvos nacionalinio kultūros centro padėką.

 

Klaipėdos rajono savivaldybės nuotraukos:

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,