Mano Gargždai



Kiek ir kokių rinkimų biuletenių, balsuosiantys gegužės 26 d. rinkimuose, gaus?

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr. Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr.

Š. m. gegužės 26 d. vyks rinkimai į Europos Parlamentą ir Respublikos Prezidento rinkimų pakartotinis balsavimas. Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) primena, kad rinkėjams bus išduodami 2 balsavimo biuleteniai, skirti balsavimui už Lietuvos Respublikos Prezidentą ir rinkimams į Europos Parlamentą.

 

Pildant Respublikos Prezidento rinkimų biuletenį, rinkėjas galės pažymėti vieną kandidatą į Lietuvos Respublikos Prezidentus iš rinkimų biuletenyje pateiktų dviejų kandidatų sąrašo. Kandidatai į Respublikos Prezidentus rinkimų biuleteny bus išdėstomi abėcėlės tvarka.

Tą pačią dieną vyks balsavimas ir rinkimuose į Europos Parlamentą. Rinkėjams bus pateiktas vienas biuletenis. Biuletenyje vertikaliai bus išdėstyti kandidatų sąrašai. Rinkėjas galės pažymėti vieną kandidatų sąrašą, o biuletenio apačioje, horizontaliai, bus 5 langeliai, kuriuose rinkėjai turės teisę įrašyti pasirinkto sąrašo kandidatų numerius, t. y. pasirinktiems kandidatams suteikti reitingo balus. Reitinguoti nėra privaloma. Rinkėjui nesuteikus reitingo balų, bus laikoma, kad jis išreiškė pritarimą partijos, visuomeninio rinkimų komiteto ar koalicijos sudarytam kandidatų sąrašo eiliškumui.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 327 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,