Logo
 Spausdinti šį puslapį

Daugiau nei 1000 motinų sulauks antrojo laipsnio valstybinių pensijų

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Asociatyvi Corbis nuotr. Asociatyvi Corbis nuotr.

Šiandien įvyko pirmasis Lietuvos Respublikos pirmojo ir antrojo laipsnių valstybinių pensijų skyrimo komisijos posėdis, kuriam pirmininkavo socialinės apsaugos ir darbo viceministras, komisijos pirmininko pavaduotojas Laisvūnas Bartkevičius.

 

Posėdyje pateiktos 1123 bylos motinų, pagimdžiusių (įvaikinusių) ir išauginusių 5 ir daugiau vaikų bei atitinkančių teisės aktuose numatytus kriterijus. Komisijos sutarimu 1120 motinoms bus skirtos II laipsnio valstybinės pensijos.

Pasak viceministro Laisvūno Bartkevičiaus, pirmą kartą komisija gauna tokį didelį kiekį bylų antrojo laipsnio  valstybinėms  pensijoms skirti. „Tik tris bylas reiks teikti savivaldybėms tikslinti ir tai bus daroma ne dėl dokumentų, kuriuos turėjo pateikti motinos, trūkumo, o tik dėl šeimyninių aplinkybių patikslinimo“, -pabrėžė viceministras.

Daugiavaikėms motinoms  II laipsnio valstybinės pensijos bus  skirtos nuo kovo 1-osios, mokamos bus balandžio mėnesį – už kovą.

Įstatymo nuostata dėl II laipsnio valstybinių pensijų skyrimo daugiavaikėms motinoms įsigaliojo 2014 metų sausio 1-ąją.

Posėdyje taip pat buvo svarstomas klausimas dėl Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatų teikimo Vyriausybei skirti I-ojo laipsnio valstybines pensijas. Šiam pasiūlymui buvo pritarta. Pretendentų gauti šią pensiją šiuo metu yra 35.

I ir II laipsnio valstybinės pensijos yra skiriamos tik sukakus pensinį amžių ir tik LR piliečiams. Dėl pensijų reikia kreiptis į savo gyvenamosios vietos savivaldybę.

 

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,