Logo
 Spausdinti šį puslapį

Vasaros sezonas Palangos J. Basanavičiaus gatvėje – be dviračių ir paspirtukų

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Palangos miesto savivaldybės nuotr. Palangos miesto savivaldybės nuotr.

Nuo birželio 1 d. iki rugsėjo 1 d. Palangos J. Basanavičiaus gatvėje, ant jūros tilto ir Birutės parke bus draudžiama važinėti elektriniais paspirtukais. Tokį sprendimą priėmė Palangos miesto savivaldybės Saugaus eismo komisija. Minėtose vietose taip pat bus nevalia važinėti dviračiais ir velomobiliais.

 

Palanga jau dvejus metus kiekvieną vasarą susidurdavo su ta pačia problema – elektrinių paspirtukų bei keturračių velomobilių keliama grėsme pėstiesiems. Savivaldybė sulaukdavo daug žmonių pasipiktinimo, kad vaikščiodami Birutės parke, ant jūros tilto ar J. Basanavičiaus gatve daugelis jaučiasi nesaugiai.

„Natūralu, kad į kurortą atvykę žmonės nori būti saugūs, todėl nusprendėme imtis priemonių, kad pėsčiųjų saugumas būtų užtikrintas. Iniciatyvą uždrausti šioms transporto priemonėms važinėti pėsčiųjų gausiausiai lankomose miesto vietose rodė ir policija“, – sakė Palangos miesto meras Šarūnas Vaitkus.

Siekiant įrodyti, kad dviračiams prilyginami, todėl – tarp pėsčiųjų važinėjantys elektriniai paspirtukai iš tiesų kelia didelę grėsmę pėstiesiems, praėjusią vasarą Palangos miesto vadovų iniciatyva buvo atliktas eksperimentas – policijos pareigūnai su sertifikuota įranga išmatavo šių transporto priemonių greitį. Paaiškėjo, kad daugelis paspirtukų važiuoja 34–35 kilometrų per valandą greičiu.

„Yra buvęs ne vienas incidentas, kuomet elektriniai paspirtukai ar sunkūs keturračiai, kuriais važiuoja aštuonių žmonių grupė, skrieja dideliu greičiu J. Basanavičiaus gatve ar nuo jūros tilto keldami didelę grėsmę pėstiesiems. Nenorime laukti, kol atsitiks kokia nelaimė, todėl priėmėme sprendimą laikinai uždrausti šių transporto priemonių eismą tose rekreacinėse kurorto vietose, kur koncentruojasi didžiausi pėsčiųjų srautai: J. Basanavičiaus gatvėje, ant Palangos tilto ir Birutės parke. Beje, analogiškų priemonių imasi ir kitos Europos šalys – neseniai dėl saugumo tokius draudimus nustatė Prancūzija, Vokietija“, – sakė meras.

Svarbu pažymėti, kad šis draudimas galios ne visus metus, o tik tris mėnesius – nuo birželio 1 d. iki rugsėjo 1 d. ir tik gausiausiai pėsčiųjų lankomose kurorto vietose. Ar ta pati tvarka galios ir kitais metais, bus apsispręsta po vasaros, kuomet bus įvertinta, ar ši priemonė davė lauktų rezultatų.

„Be abejonės, nemažai darbo, kontroliuodama, kaip laikomasi šio reikalavimo, turės policija. Kviesime pareigūnus ne iš karto bausti žmones, bet įspėti juos, kol visi įpras, kad tam tikrose Palangos vietose elektriniais paspirtukais važinėti negalima“, – teigė Š. Vaitkus.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,