Logo
 Spausdinti šį puslapį

Rajono abiturientams nuaidėjo paskutinis skambutis (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr. Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr.

Šiandien Klaipėdos rajono ir šalies abiturientams šventė – skamba paskutinis skambutis. Nuo ryto Gargždų gatvėmis skriejo balionais ir įvairiais užrašais papuošti automobiliai, skambėjo muzika. Po pietų abiturientai susirinko į šventę mokykloje.

 

Šiandien paskutinis skambutis nuaidėjo ir Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijos 23 laidos abiturientams. Tradiciškai moksleiviai sugužėjo į aktų salę, kur juos sveikino ne tik tėveliai, klasės vadovai, gimnazijos administracija, bet ir valdžios atstovai.

„Paskutinis skambutis – tai įspėjimas. Jis išbandys jūsų pasiruošimą ateinančiam gyvenimui. Tai – labai svarbus gyvenimo etapas, tad tikiuosi, kad esate jam pasiruošę. Kita vertus, mums, valdžios atstovams, yra be galo svarbu, kad išvažiavę studijuoti ir mokytis kitur, sugrįžtumėte. O mes padarysime viską, kad jums būtų smagu grįžti į Klaipėdos rajoną, Gargždus. Kad jūs galėtumėte gauti gerą darbą, gerai uždirbti, turėtumėte geras sąlygas kurti šeimą, auginti vaikus“, – kalbėjo Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas.

Anot rajono vadovo, būtina padėkoti pedagogams ir tėvams, kurie savo rūpesčiu, darbu ir meile vaikus užaugina dorais ir garbingais žmonėmis.

Klaipėdos rajono savivaldybės švietimo skyriaus vedėjo pavaduotoja Nijolė Gotlibienė pasidžiaugė, kad praėjusių metų rajono abiturientų laidos egzaminų rezultatai buvo geriausi per visą laikotarpį – užimta trečioji vieta šalyje.

„Visada liepos gale skaičiuoju jūsų egzaminų rezultatus. Vienais džiaugiamės, kitais – nelabai. Norėčiau palinkėti, kad į egzaminą atsineštumėte turimas žinias, gerą nuotaiką bei savijautą, būkite psichologiškai pasirengę ir tegul jūs lydi sėkme“, – kalbėjo N. Gotlibienė.

Džiugiai su moksleiviais sveikinosi ir gimnazijai paskutinius mokslo metus vadovaujanti direktorė Irena Pintverytė.

„Noriu pasidžiaugti, kad jūs šiandien esate tokie laimingi. Mačiau, kaip džiugiai nusiteikę važiavote automobiliais J. Basanavičiaus gatve. Egzaminas vienas jau išlaikytas, kitus reikės laikyti jau netrukus. Kaskart iš jūsų tikimės vis daugiau ir daugiau. Tad linkiu sėkmės, nes žinau, kad esate pasirengę“, – sakė I. Pintverytė.

Šventės metu abiturientus sveikino ir vicemerė Violeta Riaukienė bei Gargždų miesto garbės pilietis, parapijos kunigas, kanauninkas Jonas Paulauskas.

Išradingai moksleiviams sėkmės linkėjo ir klasių vadovai, pirmieji mokytojai. Šventės metu garbės raštai buvo įteikti gabiausiems ir aktyviausiems gimnazijos abiturientams.

Ceremonijoje netrūko geros nuotaikos, šūksnių ir plojimų, skambėjo muzika, smagius pasirodymus dovanojo jaunesnieji gimnazistai.

Kaip naujienų portalą „Mano Gargždai“ informavo Klaipėdos rajono savivaldybės švietimo skyriaus vedėjas Algirdas Petravičius, šiemet su mokyklos suolu atsisveikina 244 abiturientai. „Vaivorykštės“ gimnazijoje baigs 179, Priekulės Ievos Simonaitytės gimnazijoje – 29, Veiviržėnų Jurgio Šaulio gimnazijoje – 36 moksleiviai.

Anot A. Petravičiaus, nuo ankstesnių metų abiturientų skaičius ženkliai nesiskirdavo, tačiau artimiausiais metais vaizdas laukia kiek liūdnesnis.

„Kitais metais rajone abiturientų bus žymiai mažiau, nes vienuoliktokų turėsime tik 192. Tad manome, kad kitais metais daugiau kaip 50-čia abiturientų bus mažiau tikrai. Ir ši mažėjimo tendencija išsilaikys dar keletą metų“, – informavo A. Petravičius.

Tiesa, Švietimo skyriaus vedėjas nuramina, ant jo, vėliau padėtis gerės, nes auga pradinių klasių moksleivių skaičius.

Šiemet pagrindinė brandos egzaminų sesija baigsis birželio 20 dieną, kuomet bus laikomas paskutinis geografijos egzaminas. Artimiausias išbandymas abiturientų laukia jau birželio 1 dieną, jie laikys lietuvių kalbos ir literatūros egzaminą.

 

Akimirkos iš šventės – Kristinos Abromavičiūtės nuotraukose:

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,