Mano Gargždai



Klebonas Jonas Paulauskas kunigystei pasišventęs jau 40 metų

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Klebonas Jonas Paulauskas – centre. Klaipėdos r. sav. nuotr. Klebonas Jonas Paulauskas – centre. Klaipėdos r. sav. nuotr.

Pirmadienį Gargždų Šv. arkangelo Mykolo bažnyčios klebonas kanauninkas, miesto garbės pilietis Jonas Paulauskas minėjo ypatingą gyvenimo sukaktį – 40-ies metų kunigystės jubiliejų.

 

Šv. Mišiose dalyvavo ir kleboną Joną Paulauską sveikino gausus būrys svečių kunigų, parapijiečiai, organizacijų atstovai, taip pat Klaipėdos rajono savivaldybės mero pavaduotoja Violeta Riaukienė.

„Didelė laimė mūsų Gargždams ir visai parapijai turėti tokį dvasios vadą, koks esate Jūs – taurus, iškilus ir visuomeniškas, gebantis būti tiek pat arti dvasiškų reikalų, kiek ir prie kiekvieno žmogaus. Jums esame dėkingi už mūsų švytinčią bažnyčią, kurios statytojas ir kūrėjas esate Jūs – ir toliau matome ją besipuošiančią naujais meno kūriniais ir dar labiau džiugiai pakylėjančią mūsų širdis. Džiaugiamės ir didžiuojamės, kad ši bažnyčia yra ne tik atvira, bet ir atverianti tikrąsias tikėjimo tiesas ir tarnystės gėrį visiems žmonėms, bet ypač jaunimui – šiandieniniame beribių galimybių ir pavojų pasaulyje tai yra be galo svarbu“, – kalbėjo vicemerė Violeta Riaukienė.

Ji klebonui ganytojiškame kelyje palinkėjo sveikatos, dar daugiau gražių sumanymų ir jų išsipildymo.

 

J. Paulauskas. Klaipėdos r. sav. nuotr.

 

Sveikinusieji dėkojo klebonui Jonui Paulauskui už nuveiktus darbus, atsidavimą parapijiečiams ir neabejingumą jų rūpesčiams, linkėjo stiprybės, Viešpaties palaimos ir toliau parapijiečius taip nuoširdžiai vesti Dievo keliu.

Taip pat gražių sveikinimo žodžių sulaukė kunigas Kęstutis Vainorius, kuris mini 25-erių metų kunigo tarnystės jubiliejų.

Į Gargždus kunigas Jonas Paulauskas buvo atkeltas 1988 m. Jis tapo 33-iuoju Gargždų parapijos istorijoje klebonu. 1989 m. jis pradėjo penktosios Gargždų bažnyčios statybą, kuri šiandien yra pagrindinis miesto simbolis.

Klebonas yra daugumos Gargžduose veikiančių katalikiškų organizacijų įkūrėjas, globėjas, dvasios vadas. Gargždų parapijos klebono Jono Paulausko nuoširdi ganytojiška veikla, nemaža kunigo darbo patirtis Telšių vyskupijoje buvo įvertinta ir 2001 m. jam buvo suteiktas kanauninko titulas. Jis yra Telšių vyskupijos katedros kapitulos narys, išrinktas į Telšių vyskupijos kunigų tarybą ir konsultorių kolegiją. 2003 m. klebonui buvo suteiktas Gargždų miesto garbės piliečio vardas.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 322 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,