Logo
 Spausdinti šį puslapį

Varžybos „Judėk pirmyn su viltimi“ devintą kartą būrė geradarius

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Fotopolis.lt nuotr. Fotopolis.lt nuotr.

Praėjusį šeštadienį vykęs devintasis „Judėk pirmyn su viltimi“ renginys, kaip teigia organizatoriai, pranoko visus lūkesčius. Šiemet geros valios žmonių dėka Klaipėdos Šv. Pranciškaus onkologijos centrui buvo paaukota 4 500 eurų.

 

Kaip ir kasmet, gausus būrys dalyvių baidarėmis yrėsi Minijos upe dėl kilnaus tikslo. Klaipėdos Rotary klubo „Concordia 1826“ jau devintus metus rengtose varžybose dalyvavo 180 įvairaus amžiaus entuziastų. Organizatoriai taip pat džiaugėsi, jog jau ketvirtus metus plaukime dalyvavo ir neįgalieji, kurie plaukė specialiais katamaranais.

Kaip naujienų portalui „Mano Gargždai“ sakė šio renginio iniciatorius Gintautas Rusteika, tai buvo pats geriausias renginys per visus devynerius jo gyvavimo metus.

„Žinoma, oras galėjo būti kiek geresnis, buvo vėsoka, tačiau bent nelijo. Visa kita – tiesiog puiku. Varžybos pavyko sklandžiai, be jokių incidentų, nieko netrūko“, pasisekusiu renginiu džiaugėsi G. Rusteika.

Pagrindinis šių varžybų tikslas ir uždavinys – aukų rinkimas Klaipėdos Šv. Pranciškaus onkologinio centro išlaikymui, kur visos paslaugos ligoniams ir jų artimiesiems yra teikiamos nemokamai. Greta šio kilnaus tikslo svarbus yra ir žmonių pilietiškumo ugdymas, gerumo skatinimas, turiningas ir prasmingas laisvalaikio praleidimas pavasarinėje gamtoje. Šios varžybos prieinamos ne vien profesionaliems sportininkams, bet ir paties įvairiausio fizinio pasirengimo eiliniams žmonėms – tiek susibūrusiems į komandas, tiek ir startuojantiems pavieniui.

Šiemet „Minijos ralyje“ lenktyniavo 43 komandos. Geriausią laiką pademonstravo Edita Auškelienė ir Jolanta Bainoravičienė („Minijos velniai 3“), atplaukusios per valandą ir 56 minutes. Antrąją vietą užėmė Julius Auškelis ir Dovilė Bainoravičiūtė („Minijos velniai 2“), trasą įveikę per vieną valandą ir 58 minutes. Per kiek daugiau nei 3 valandas atplaukę Julius ir Jonas Šidiškiai („Du Jot“) užėmė trečiąją vietą. Ketvirti liko Gintautas ir Sandra Kundrotai („MarsOrė“), penkti – Žydrūnas Varanauskas ir Danielius Žukauskas („Seni draugai 2“).

 

2013 metais kilniam tikslui buvo surinkta per 3 500 litų suma. 2014 metais vykusiame renginyje dalyvavo pusketvirto šimto baidarininkų ir dviratininkų bei jų artimųjų, aukų „kasą“ papildę daugiau nei 5 500 litų. 2015 metais beveik keturių šimtų lenktynininkų ir gausių akcijos rėmėjų dėka buvo surinkta rekordinė – 6 000 eurų – suma. 2016 metais dalyviai suaukojo apie 4 000 eurų. 2017 metais – 4 100, 2018 metais – 4 700 eurų. Visos šios lėšos kasmet per brolius vienuolius pranciškonus perduodamos Klaipėdos Šv. Pranciškaus onkologijos centro išlaikymui.

 

Varžybų akimirkas rasite ČIA.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,