Logo
 Spausdinti šį puslapį

Gargždai švenčia: vasara pasitikta trankiai (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Sandros Vaičienės nuotr. Sandros Vaičienės nuotr.

Šeštadienį, minint oficialią vasaros pradžią, nuo ankstyvo ryto Gargžduose vyravo šventinė nuotaika – tęsėsi miesto gimtadienio renginiai. Puikiai nusiteikusių gargždiškių bei svečių laukė įvairios atrakcijos, o vakaro kulminacija, kaip įprasta, tapo šventinis koncertas bei padangę nušvietę fejerverkai.

 

Jau nuo 10 ryto į parką viliojo prekybininkų mugė, siūliusi įvairių gėrybių. Popietę į linksmybių pievą slėnyje kvietė vaikų menų festivalis „Jaunieji žvaigždūnai“. Mažieji linksminosi kūrybinėse dirbtuvėlėse, pramogavo ant batutų žaisdami, puošdamiesi veidukus bei darydamiesi šukuosenas.

Slėnyje savo veiklą pristatė specialiosios tarnybos, į miesto stadioną rinkosi aktyvaus laisvalaikio šalininkai, o parke prie Jaunimo estrados pristatyta jauna, neseniai į miestą atkeliavusi sporto šaka – diskgolfas. Futbolo gerbėjai turėjo progą mėgautis LFF I lygos varžybomis, kur susitiko vietos „Banga“ ir FK „Vilnius“. Gausiai žiūrovų palaikomi gargždiškiai įveikė varžovus rezultatu 2:1. „Banga“ atvykusiuosius skatino prisidėti prie vilniečių iniciatyvos ir skirti paramą Lietuvos vaikų vėžio asociacijai „Paguoda“, besirūpinančia materialine ir psichologine pagalba sunkiai sergantiems vaikams.

Susirinkusiuosius į šventinius renginius Minijos slėnyje pavakarę sveikino Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas, Gargždų miesto seniūnas Saulius Bakšinskis bei svečių iš užsienio – Estijos, Lenkijos bei Ukrainos – delegacija.

„Švęsdami 766-ąjį Gargždų gimtadienį, matome, kad mūsų miestas kasmet gražėja, jaunėja, puošiasi. Manau, kad mes visi galime didžiuotis savo miestu. Čia gyvena darbštūs ir kūrybingi žmonės, jie kuria ir vysto bendruomenes, verslus. Visi mes esame šio miesto šeimininkai“, – kalbėjo meras.

Po sveikinimų slėnį užliejo šokėjai – į šokio sūkurį pakvietė Gargždų linijinių šokių kolektyvas „Gargždė“ bei svečiai – „Šokio vizija“ iš Žemaičių Kalvarijos, „Mozaika“ iš Salantų, „Canto“ ir „Tree Legs“ iš Klaipėdos, „Dia ritmas“ iš Kelmės.

Vakaro kulminacija tapo šventinis koncertas, kurio metu savo muzikines programas pristatė grupė „The Voiceless“, Martynas Kavaliauskas su gyvo garso grupe bei televizijos projekto „X faktorius“ nugalėtoja Iglė. Po fejerverkų švęsti vasarą buvo galima diskotekoje.

Gimtadienio renginiai dar nesibaigė – sekmadienį mieste karaliauja sportas: vyksta teniso varžybos bei dviračių lenktynės „Gargždų miesto plento taurė 2019“.

 

S. Vaičienės nuotraukos: 

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,