Mano Gargždai



Šachmatų varžybose Gargžduose – 98 dalyviai

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Zigmo Bitino nuotr. Zigmo Bitino nuotr.

Į šachmatų varžybas, skirtas Vaikų gynimo dienai bei Gargždų miesto 766-ajam gimtadieniui paminėti, birželio 2 dieną Gargžduose susirinko vaikai iš Telšių, Palangos, Šilalės, Kretingos, Tauragės, Plungės, Jurbarko, Klaipėdos miesto ir rajono sporto mokyklų. Po iškilmingo atidarymo, kuriame dalyviams sėkmės linkėjo Klaipėdos rajono savivaldybės švietimo, kultūros ir sporto komiteto pirmininkas Vaclovas Macijauskas bei Gargždų sporto mokyklos direktorius Antanas Blinstrubas, 98 varžybų dalyviai, pagal amžiaus grupes suskirstyti į du turnyrus, palinko prie šachmatų lentų.

 

Mažesniųjų turnyre (BM6–BM10) tarp 61 dalyvio absoliučioje įskaitoje nugalėjo Luknė Lengvinaitė iš Kretingos (7 taškai iš 8 galimų). Antra buvo Agota Kontrimaitė iš Plungės (7 taškai), trečias – Karolis Kapickis iš Plungės (7 taškai). Tarp B06 (gim. 2013 metais ir jaunesni) grupės dalyvių pajėgiausiu buvo pripažintas Daniil Semeniuk iš Klaipėdos. Tarp M06 grupės dalyvių nugalėjo Agita Žiūraitė iš Gargždų. B08 (gim. 2011–2012 m.) grupėje nugalėjo Matvej Pidlužnyj iš Klaipėdos, M08 grupėje – Laura Grikšaitė iš Tauragės. Tarp dešimtmečių berniukų pajėgiausiu pripažintas jau minėtas absoliutus mažųjų turnyro prizininkas K. Kapickis iš Plungės, o tarp dešimtmečių mergaičių nepralenkiama buvo taip pat jau minėta L. Lengvinaitė iš Kretingos.

Ne ką mažiau aistros virė ir vyresniųjų (BM12–BM14) turnyre. Čia susirungė 37 jaunieji šachmatininkai, tarp kurių buvo keli aukštesnius FIDE reitingus turintys žaidėjai. Nedaug kas abejojo, kad nugalėtoju taps daugkartinis Lietuvos šachmatų čempionas Gleb Pidlužnyj iš Klaipėdos. Taip ir atsitiko. G. Pidlužnyj  surinko 8 taškus iš tiek pat galimų ir tapo vyresniųjų, taip pat B12 grupės turnyrų nugalėtoju. Antroje vietoje liko Pijus Greičius iš Jurbarko (6,5 taško). Taip pat P. Greičius buvo pripažintas pajėgiausiu B14 grupės šachmatininku. Trečioje vyresniųjų šachmatininkų turnyro vietoje – Matas Praspaliauskas iš Plungės. Tarp M12 grupės dalyvių pajėgiausia buvo Medeina Strokova iš Jurbarko, tarp M14 – Ieva Grikšaitė iš Tauragės.

Iš Klaipėdos rajono varžybose dalyvavo 21 Gargždų sporto mokyklos ugdytinis. Be jau minėto Ž. Stapono, puikiai varžybose pasirodė Arvydas Žiūra (5 taškai, 7 vieta, ketvirtas tarp B12 grupės dalyvių), Domantas Antužis (5 taškai, 8 vieta), Domas Andrijauskas (5 taškai, 10 vieta), Sebastianas Stankus (5 taškai, 12 vieta, 6 vieta tarp B10 grupės dalyvių), Nojus Semenauskas (5 taškai, 13 vieta, 7 vieta tarp B10 grupės dalyvių), Matas Valaika (5 taškai, 16 vieta), Dominykas Kušlikis (5 taškai, 17 vieta, 4 vieta tarp B08 grupės dalyvių), Vytautė Paliulytė (5 taškai, 18 vieta, 4 vieta tarp M10 grupės dalyvių), Domantas Taučius (4,5 taško, 22 vieta, 5 vieta tarp B08 grupės dalyvių), Šarūnas Juknius (4,5 taško, 23 vieta, 6 vieta tarp B08 grupės dalyvių). Gerai kovojo ir Justas Sičiūnas (4 taškai), Aironas Paulauskas (4 taškai), Danielius Antužis (4 taškai), Dominykas Lavrentjevas (4 taškai), Jordanas Norvilas (3,5 taško), Rokas Serapinas (3 taškai), Jogailė Paliulytė (3 taškai), Vėjas Norvilas (2,5 taško), Mantas Bučinskas (2,5 taško) bei Agita Žiūraitė (1 taškas).

Varžybos pasibaigė. Vaikai skirstėsi pakilios nuotaikos, atsisveikindami trumpam. Mat, birželio 8–9 dieną dar vyks Ararato turnyras Klaipėdoje bei birželio 17–21 dienomis – dar didesnis turnyras Palangoje – „Baltijos taurė“. Čia aktyviai dalyvauti planuoja ir Gargždų sporto mokyklos ugdytiniai. Varžybų niekada nebūna per daug. Tai – viena iš priemonių ne tik bendrauti, bet ir kelti sportinį meistriškumą.

Dėkojame visiems, prisidėjusiems prie renginio vedimo: Gargždų „Kranto“ pagrindinės mokyklos bendruomenei, UAB „Redstena“, informaciniams rėmėjams, ugdytinių mamytei Alvydai Antužienei, aktyviai talkinusiai sprendžiant problemas, o ypač – Dianai ir Arvydui Žiūroms, parengusiems visiems varžybų dalyviams saldžias vaišes.

 

Akimirkos iš varžybų – Zigmo Bitino nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 116 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,