Logo
 Spausdinti šį puslapį

Vilkų padarytą žalą nuo šiol atlygina Aplinkos ministerija

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pixabay.com nuotr. Asociatyvi Pixabay.com nuotr.

Vilkų padarytą žalą ūkiniams gyvūnams nuo gegužės 1 d. pasikeitus tvarkai atlygina Aplinkos ministerija. Šią funkciją ji perėmė iš savivaldybių.

 

Kad žalos atlyginimas vyktų sklandžiai, Aplinkos ministerijai reikia pateikti šiuos dokumentus: medžiojamųjų gyvūnų padarytos žalos apžiūros akto (pagal Medžiojamųjų gyvūnų padarytos žalos žemės ūkio pasėliams, ūkiniams gyvūnams ir miškui apskaičiavimo metodikos 1 priedą) patvirtintą kopiją, komisijos posėdžio protokolo su paskaičiuota žala patvirtintą kopiją, asmens, kuriam bus atlyginama žala, prašymą atlyginti padarytą žalą, nurodant vardą, pavardę, atlygintiną sumą, banko pavadinimą ir sąskaitą, į kurią turi būti pervestos lėšos.

Savivaldybės Komunalinio ūkio ir aplinkosaugos skyriaus vyr. specialistė (ekologė) Kristina Stulpinienė primena, kad dėl kiekvieno fiksuoto vilkų ūkiniams gyvūnams padarytos žalos atvejo būtina užpildyti ir pateikti pranešimo apie vilkų, lūšių ir rudųjų lokių buvimą elektroninę registravimo anketą, kurią galima rasti Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos interneto tinklapyje http://www.vstt.lt/VI/index.php#r/298. Pildant anketą būtina įkelti ir vilkų ūkiniams gyvūnams padarytą žalą fiksuojančias nuotraukas.

Pernai Klaipėdos rajono savivaldybė gyventojams iš Aplinkos apsaugos rėmimo specialiosios programos atlygino vilkų padarytą žalą už 5 275 eurus. Judrėnų, Veiviržėnų ir Endriejavo seniūnijų teritorijose vilkai papjovė ir sudraskė 20 naminių gyvūnų: 2 avis, 8 buliukus, 7 telyčaites ir 3 veršelius.

Kilus klausimams ir esant poreikiui konsultuotis, galima kreiptis į Komunalinio ūkio ir aplinkosaugos skyriaus vyr. specialistę (ekologę) Kristiną Stulpinienę, tel. (8 46) 47 08 84, el. p. .

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,