Logo
 Spausdinti šį puslapį

„Domino“ teatro vasaros atidarymo šventėje – spalvos, juokas ir nepamirštami nuotykiai

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
„Domino“ nuotr. „Domino“ nuotr.

Nuotykių per daug nebūna!“ – tokiu šūkiu šiais metais „Domino“ teatras pasitinka vasarą, sukviesdamas gausią komandą į įspūdingą ir jau tradicija tampantį renginį. Vasaros sezono atidarymo šventėje dalyvavo Eimutis Kvoščiauskas, Edita Užaitė, Gabrielė Malinauskaitė-Rudzienė, Sakalas Uždavinys, Vaidotas Martinaitis, Julius Žalakevičius, Justė Zinkevičiūtė, Agnė Levickaitė ir kiti linksmai nusiteikę, įspūdingai apsirengę ir pasiruošę patirti spalvotus vasaros nuotykius aktoriai.

 

„Visus metus labai laukiame šio renginio, nes tai puiki vasaros pradžios tradicija, kuri suburia visą „Domino“ teatro komandą bendram ir linksmam nuotykiui. Šiais metais mums teko pamankštinti protus ir parodyti savo kūrybiškumą linksmose protmūšio užduotyse, energiją išlieti spalvotų kamuoliukų mūšyje bei susivienyti kuriant įspūdingą nuotrauką iš dangaus“, – džiaugiasi „Domino“ teatro vadovė Diana Bukantaitė-Kutkevičienė.

„Domino“ teatro vasaros atidarymo šventėje aktoriai ne tik varžėsi protmūšio rungtyse, bet taip pat prisiminė patirtus didžiausius vasaros, vaikystės ar net viso gyvenimo nuotykius, kuriais su jumis dalinasi.

„Joninės yra pats geriausias vasaros nuotykis, su paparčio žiedo ieškojimu, įvairiomis užduotimis, šokiais“, – nesuabejoja aktorė Ineta Stasiulytė. Ji taip pat atskleidžia, kad vasara jai asocijuojasi ir su maistu: „Beveik kiekvieną vakarą su visa šeima gaminame kažką ypatingo, išbandome naujus receptus. Tai tarsi mūsų mažosios atostogos!“.

 

„Domino“ nuotr.

 

„Iš vaikystės geriausiai prisimenu senąją Palangą, su ankstesne Basanavičiaus alėja, savo ypatingu kvapu. Ji man buvo lyg kokia stebuklinga planeta, kurioje įvykę labai daug nuostabių dalykų... – dalinasi aktorius Sakalas Uždavinys. – O iš šių laikų labiausiai įsiminė praėjusią vasarą patirtas nuotykis – trise iš Lietuvos su sklandytuvais nuskridome net iki Ukrainos! Nors visi sakė, kad tai neįmanoma, niekas dar nėra tokio atstumo (1800 km) nėra įveikęs, bet mums pavyko! Nuo Baltijos iki Juodosios jūros nuskridom per 5 dienas. Nerealus jausmas – lyg būčiau į Everestą įkopęs!“.

Aktorius Dovydas Stončius su nostalgija prisimena vieną vasaros nuotykį Vokietijoje, kur prieš dešimtmetį teko dalyvauti teatrų festivalyje: „Teatro kieme viena iš teatro trupių rengė pasirodymą, kurio metu buvo galima laimėti automobilį. Nusprendžiau sudalyvauti. Žaidimo esmė – kuo ilgiau išlaikyti padėtą plaštaką ant automobilio stogo. Pradžioje dalyvių buvo daug, bet su laiku jų vis mažėjo, kol galiausiai, apie 6 val. ryto, likome dviese su vokiečiu apšvietėju. Abu sušalę ir peralkę laikėmės iki 9 val. ryto, kol pagaliau vokietis nebeištvėrė ir išbėgo į tualetą. Taip aš laimėjau 1987 m. gamybos automobilį Peugeot 105“, – su plačia šypsena užbaigia pasakojimą Dovydas Stončius.

„Draugų suorganizuotas bernvakaris“ – tokioje frazėje jau užkoduotas tikrų tikriausias nuotykis. Rokas Petrauskas tą tik patvirtina: „Per bernvakarį mane pagrobė, ant galvos uždėjo gobtuvą, išmetė laukuose ir liepė rasti kelią namo – per miškus ir dilgėlių pievas. Miške radau kompasą, kirvį ir banano kostiumą, tad kelionę turėjau tęsti kaip „žmogus – bananas“. Išėjęs iš miško stabdžiau pravažiuojančius automobilius, bet žmonės bijojo sustoti „bananui“ su kirviu rankose. Draugai tikrai pasistengė, kad to nuotykio nepamirščiau visą gyvenimą!“.

 

„Domino“ nuotr.

 

Aktorė Emilija Latėnaitė-Beliauskienė pasakoja apie vieną grėsmingą ir labiausiai atmintyje išlikusį nuotykį Afrijoje: „Keliaudami su šeima Namibijoje, vieną vakarą palapinę pasistatėme upės saloje, net nenutuokdami, kas gali mūsų laukti. Naktį prasidėjo liūtis, o ryte pamatėme, kad paprasta upė virto didžiuliu vandens srautu, nešančiu viską savo kelyje. Buvo labai baisu, ar pavyks ją perbristi. Kai pavyko, aplankė toks džiaugsmas, kad likome gyvi – tai buvo didžiausias mūsų nuotykis“.

Jei ir jūs jau pasiilgote vasaros nuotykių, apsilankykite „Domino“ teatre. Kaip ir kasmet, teatro gastrolės suplanuotos visoje Lietuvoje – spektakliai bus rodomi ne tik Vilniuje, bet ir Kaune, Druskininkuose, Palangoje, Šiauliuose bei Panevėžyje. Kaip sako mylimas „Domino“ teatro aktorius Juozas Gaižauskas: „jei jūs sėdite kiauras dienas ofise, o po to kiurksote namie prie televizoriaus, tai kokie nuotykiai jus gali ištikti? Užlieti lubas kaimynai?“. O „Domino teatro“ spektakliuose – begalės nuotykių ir gero juoko! Susitikime.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,