Logo
 Spausdinti šį puslapį

Gribžinių kaime – paskaitėlė eismo saugumo klausimais

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Gribžinių bendruomenės nuotr. Gribžinių bendruomenės nuotr.

Ryškiomis spalvomis, nuostabiausiais kvapais, šiltu oru ir įvairia veikla kupina vasara prasidėjo! Kiekvienas krutantis gyvis randa, ką veikti tokiu metu. Randame ir mes – Gribžinių kaimo gyventojai.

 

Birželio 7 d. subūrė mus į vieną pirkią, ne šiaip pasėdėti, bet apie eismo saugumą prisiminti. Tuo tikslu pas mus į svečius atvyko Lietuvos kaimo bendruomenių sąjungos atstovė, projekto „Eismo saugumas bendruomenėse 2019“ koordinatorė Sigita Grigaliūnienė.

Supratingai ir nuotaikingai ji priminė apie reikalavimus dviratininkams, privalomus saugumo atributus – šviesą atspindinčią liemenę, atšvaitus ant ratų, žibintus priekyje ir gale bei šalmą. Taip pat, pakartojome, kuria kelio puse dviratininkas turi važiuoti.

Net pusę susirinkusiųjų sudarė vaikai. Jie drąsiai įsijungė į atšvaitų dėvėjimo pamokėlę ir segė juos taip, kad būtų matomi iš tolo.

Bendruomenės ambasadoriumi, atsakingu už saugų eismą, buvo išrinktas Marius Valius.

Džiugu, kad galime ne tik dalyvauti tokiame konkurse, bet ir stebėti, jog statistika pamažu keičiasi. Lietuvos keliuose ir gatvėse žuvusiųjų skaičius lyginat 2017 metus su 2018 metais sumažėjo net 21 atveju. Konkurse „Eismo saugumas bendruomenėse“ kasmet dalyvauja virš 100 bendruomenių iš visos Lietuvos. Pastebima tendencija, jog didėjant renginių skaičiui atitinkamai mažėja skaudžių netekčių, t. y. kelyje žuvusių asmenų skaičius. Tačiau būtina siekti mažinti ne tik žuvusiųjų, bet ir nukentėjusiųjų eismo įvykyje skaičių.

Dažnai patirtos traumos pakeičia žmogaus gyvenimą visam laikui, ne tik jo paties, bet ir šalia esančių artimųjų, nes jiems tenka ligonį slaugyti ir rūpintis juo pamiršus visus savo asmeninius poreikius. O kad taip nenutiktų, saugokime save ir kitus eismo dalyvius laikydamiesi ne tik kelių eismo taisyklių, bet ir būdami supratingi vienas kito atžvilgiu sudėtinguose eismo verpetuose.

Esame dėkingi pagrindiniam organizatoriui – Lietuvos automobilių kelių direkcijai prie Susisiekimo ministerijos – ir, žinoma, visiems dalyviams, norėjusiems ir galėjusiems dalyvauti paskaitoje.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,