Mano Gargždai



Motokroso varžybos Gargžduose – kokybiškas, naujovių prisotintas renginys (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Sandros Vaičienės nuotr. Sandros Vaičienės nuotr.

Praėjusį šeštadienį, saulėtą ir karštą vasaros dieną, Gargždų motokroso trasoje surengta fiesta azartą ir motociklus mėgstantiesiems – trečiąjį kartą vyko motokroso varžybos.

 

Į Gargždų motokroso klubo organizuotą renginį atvyko 64 dalyviai. Vienas jų – iš Latvijos, kiti – iš įvairių Lietuvos miestų: Vilniaus, Kauno, Gargždų, Šiaulių, Kelmės, Mažeikių, Plungės bei Šilutės.

Pasak organizatorių, svečių iš Latvijos buvo tikėtasi daugiau, bet dėl ten dažnai vykstančių varžybų, sunku suderinti laiką, o ir data rinktasi tokia, kad nevyktų jokių motokroso varžybų Lietuvoje.

Kaip pasakojo renginio organizatorius, Gargždų motokroso klubo įkūrėjas Darius Šakurskis, šiemet varžybose buvo nemažai naujovių – kad dalyviams ir žiūrovams nereikėtų skendėti dulkėse, iš Šiaulių atvyko speciali, vienintelė šalyje motokroso trasai laistyti skirta mašina, pirmą kartą prie motociklų pritaisyti ir davikliai, automatiškai skaičiavę ratus bei laiką, rezultatus skelbė komentatorius, varžybas paįvairino iš Vilniaus krašto atvykę 5 motociklai su priekabomis, o pačias varžybas buvo galima internetu stebėti tiesiogiai.

„Varžybos praėjo sėkmingai, neturėjome ir problemų dėl dulkių. Iš vakaro laistyta trasa – supilta 100 kubų vandens, varžybų dieną, per pertraukėles tarp važiavimų – 60 kubų. Dalyvių atsiliepimai – puikūs, renginio kokybė prilyginta Europos čempionato etapui“, – džiaugėsi organizatorius.

Šiemet varžybų nugalėtojams taures įsteigė BĮ Sporto centras. Pagrindinė jų – Gargždų miesto taurė – iš Klaipėdos rajono savivaldybės mero Broniaus Markausko rankų atiteko keturračių klasėje triumfavusiam Mažeikių sportininkui Jokūbui Pundziui. Iš viso varžytasi devyniose kategorijose – trasoje pasirodė vaikai, pradedantieji, mėgėjai, veteranai nuo 40 ir nuo 50 metų, dalyviai su keturračiais, motociklais su priekabomis, retro motociklais bei „MX Open“ motociklų klasės atstovai.

Kurios kategorijos nugalėtojui atiteks pagrindinis trofėjus, pasak D. Šakurskio, lėmė burtai: „Traukėme burtus, kad nebūtų kaltinimų korupcija ir panašiai.“

Šiemet prie varžybų organizavimo finansiškai prisidėjo ir Klaipėdos rajono savivaldybė, kartu su Sporto centru skyrusi dvigubai didesnę sumą nei pernai – 1 600 eurų.

Rugsėjo mėnesį Gargždų motokroso klubas švęs trečiąjį gimtadienį – trasoje bus rengiami parodomieji važiavimai, atvyks klubo draugai iš kitų mietų.

Visus varžybų rezultatus rasite ČIA.

Daugiau nuotraukų rasite ČIA.

 

Varžybų akimirkos – Sandros Vaičienės nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 157 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,