Logo
 Spausdinti šį puslapį

„Kranto“ mokykla įsitraukė į „Erasmus+“ projektą

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
G. Ratkaus nuotr. G. Ratkaus nuotr.

Gargždų „Kranto“ pagrindinė mokykla įsitraukė į „Erasmus+“ Sport projektą „Block out Dropout“. Šio projekto iniciatoriai – Suomijos Kemi miestelio savivaldybė (koordinatorius Matti Molander).

 

Projekto partneriais tapo ne tik Gargždų „Kranto“ pagrindinė mokykla (koordinatorius Giedrius Ratkus), bet ir Vengrijos Szekesfehervar miestelio Tovarosi Altalanos pagrindinė mokykla (koordinatorė Gabi Banhegyi), Gargždų futbolo klubas „Banga“ (koordinatorius Pavel Kozlov), Suomijos Kemi miestelio Hepola pagrindinė mokykla bei Syvakangas pagrindinė mokykla (koordinatorius Olli Kelha).

Projekto tikslas – skatinti mokinių įsitraukimą į sportinę veiklą, tinkamai motyvuoti ir sudominti sportu, kad būtų sumažinta rizika, jog ateityje mokinys nustos sportuoti.

Vykdant projektą jau įvyko 2 vizitai: į Vengriją bei Suomiją. Pedagogų delegacijos projekto partnerių mokyklose stebėjo jose vykdomas sportines veiklas, susipažino su kūno kultūros pamokų specifika, projekto partneriai pristatė savo mokyklų išskirtinumus skatinant sportinę veiklą tarp mokinių.

Vengrijoje pagal valstybės valdžios priimtus nutarimus mokyklose vyksta 5–6 kūno kultūros pamokos per savaitę. Tovarosi Altalanos pagrindinėje mokykloje šias pamokas veda specializuoti tam tikrų sporto šakų treneriai, didelis dėmesys skiriamas sporto psichologijos ugdymui. Suomijoje, kaip ir Lietuvoje vyksta 2–3 kūno kultūros pamokos per savaitę, o projekto partnerių mokyklų Suomijoje išskirtinumas, kad jose įsteigtas asmeninio trenerio-kineziterapeuto etatas, kuris skirtas nemotyvuotiems sportuoti vaikams ar fizinės sveikatos problemų turintiems mokiniams.

Spalį Gargžduose vyks trečiasis projekto partnerių delegacijų susitikimas, kurio metu Gargždų „Kranto“ pagrindinės mokyklos pedagogai pristatys bendradarbiavimo galimybes su futbolo klubu Gargždų „Banga“, skatinant mokinių judėjimo ir sporto raišką.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,