Logo
 Spausdinti šį puslapį

Tradicinė Judrėnų vasaros šventė subūrė kraštiečius (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Sandros Vaičienės nuotr. Sandros Vaičienės nuotr.

Praėjusį sekmadienį Judrėnuose vyko tradicinė miestelio vasaros šventė „Parko aidai“. Šv. Mišiomis Judrėnų Šv. Antano Paduviečio bažnyčioje prasidėjusi šventė vėliau persikėlė į miestelio mokyklos parką, kur atvykusiųjų laukė meninė programa bei kulinarinio paveldo mugė.

 

Tradicinis renginys Judrėnuose vyksta jau keletą metų, jo formatas kartkartėmis keičiasi, bet pasak Veiviržėnų kultūros centro Judrėnų skyriaus renginių organizatorės, choreografės Vilijos Budvytienės, yra labai laukiamas vietos ir aplinkinių gyvenviečių žmonių: „Girdėjome puikių atsiliepimų, žmonės labai džiaugiasi pavykusia švente, Judrėnuose ji visuomet labai laukiama, nes tai nėra tik bažnytinė šv. Antano atlaidų šventė, visi žino, kad vakare vyksta koncertas, į jį suvažiuoja žmonės iš aplinkinių seniūnijų ir kaimelių – Pajūralio, Kvėdarnos, Rietavo.“

Šiemet renginio metu organizuota kaimynų kulinarinio paveldo mugė, joje orientuotasi ne į komerciją, o į tautinį paveldą.

„Buvo galima įsigyti įvairių sūrių, senovinių „grybukų“, sausainių, daržovių su auselėmis, naminės duonos, vaišinome šiupinyne“, – vardijo organizatorė.

Linksmintis atvykusiesiems netrukdė ir iš dangaus krintanti dulksna – žmonės drąsiai kilo į šokių aikštelę, bendravo su draugais, pažįstamais ir specialiai į šventę iš užsienio grįžusiais kraštiečiais.

Organizatorė atskleidė, kad šiemet šventė pradėta su humoro prieskoniu, vėliau scenoje pasirodė saviveiklininkai – vietos dainininkai, šokėjai, po jų – visus teigiamai nuteikusi liaudiškos muzikos kapela iš Radviliškio „Radvija“ bei grupės „Lietuvaičiai“ ir „G.E.R.S“.

Renginio metu pasveikinti ir pagerbti Antanai, apdovanota ir tvarkingiausia šių metų miestelio sodyba, puoselėjama Vilmos ir Egidijaus Savickų.

„Iš giminaičio įsigiję seną sodybą jie pakeitė neatpažįstamai. Žmonės žino, kad kasmet būna pagerbti gražiausiai besitvarkantieji, tai skatina ir kitus prižiūrėti gyvenamą aplinką“, – apie neįpareigojantį, bet malonų gauti apdovanojimą kalbėjo V. Budvytienė.

Organizatoriai juokavo, kad tiek automobilių miestelyje dar nebuvo matę – skaičiavo, kad jaukioje ir gražioje šventė apsilankė apie 1 000 žmonių.

„Po šv. Mišių duodame laiko parvykti į namus, pabendrauti su giminaičiais, o vėliau visų laukiame vakarinėje šventės dalyje. Renginio neorganizuoti būtų netikslinga, nes tai puiki proga susitikti seniai matytus žmones, smagiai praleisti laiką“, – teigė organizatorė.

 

Renginio akimirkos – Sandros Vaičienės nuotraukose:

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,