Logo
 Spausdinti šį puslapį

Viešosiose erdvėse – kokybiškesnis ir greitesnis internetas

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pixabay.com nuotr. Asociatyvi Pixabay.com nuotr.

Klaipėdos rajono savivaldybė tapo viena iš 15 savivaldybių Lietuvoje, atsiliepusių į Europos Komisijos (EK) iniciatyvos „WiFi4EU“ interneto ryšio vietos bendruomenėse rėmimas“ kvietimą ir gavusių 15 tūkst. eurų belaidžio interneto ryšio zonoms viešosiose erdvėse įrengti.

 

Iniciatyva „WiFi 4EU“ – paramos schema, kuria siekiama vietos gyventojams ir visuomeninio gyvenimo centrų lankytojams teikti galimybę naudotis kokybišku interneto ryšiu, taip siekiant mažinti gyventojų skaitmeninę atskirtį, ypač bendruomenėse, kurios atsilieka skaitmeninio raštingumo srityje, įskaitant kaimo ir atokias vietoves.

Kaip informavo Informacinių technologijų skyriaus specialistė Kristina Kačerauskienė, „WiFi4EU“ čekiu bus padengtos belaidžio interneto prieigos zonų įrangos ir jos diegimo išlaidos, bus galima įsigyti naujos įrangos arba modernizuoti seną ir pakeisti įrenginius naujesniais ir geresniais rinkoje siūlomais produktais.

Susitarimas dėl tikslinės dotacijos skyrimo pasirašytas birželio 19 dieną. Per 18 mėnesių Savivaldybė parinks keletą viešųjų erdvių su jau veikiančiu internetu, kuriose bus įrengti „WiFi4EU“ prieigos taškai (belaidžio ryšio prieigos taškai). Juos įrengs iš tiekėjų, pateikusių registraciją dalyvauti šioje iniciatyvoje, sąrašo parinkta įmonė.

„WiFi4EU“ interneto ryšio palaikymas privalės būti užtikrinamas 3 metus nuo susitarimo dėl dotacijos pasirašymo dienos.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,