Logo
 Spausdinti šį puslapį

Sunkiosios atletikos turnyre Gargžduose – dalyvių gausa ir emocijų pliūpsnis

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Merginų komanda su treneriu E. Šaukliu. Sporto centro nuotr. Merginų komanda su treneriu E. Šaukliu. Sporto centro nuotr.

Gargžduose vyko sunkiosios atletikos turnyras „Gargždams – 766“, į kurį susirinko sportininkai iš Anykščių, Plungės, Degaičių (Telšių r.) ir Gargždų.

 

Dalyvavo daugiau nei 50 sportininkų, per tokius karščius – netikėta, o emocijos liejosi per kraštus, to dar nėra buvę, gal dėl to, kad nebuvo amžiaus cenzo. Jauniausiai dalyvei Andrėjai Tamošauskaitei – tik 6 metukai, o vyriausiam dalyviui Laimučiui Daugėlai – 50 metų.

Sportininkai varžėsi dviejose grupėse: merginų (svorio kategorijos 35 kg, 40k g, 50 kg, 60 kg, 70 kg, 80 kg, 80+ kg) bei vaikinų (svorio kategorijos 50 kg, 60 kg, 70 kg, 80 kg, 90 kg, 100 kg, 100+ kg).

Tarp merginų dominavo gargždiškės. Svorio kategorijoje iki 35 kg čempione tapo Estela Tamošauskaitė, o antrą vietą iškovojo jos sesutė Andrėja. Svorio kategorijoje iki 40 kg antrą vietą iškovojo neseniai pradėjusi lankyti treniruotes Austėja Jokubaitytė. Šios trys mergaitės lanko ir futbolo treniruotes, tikimasi, kad jos dar garsins Gargždus.

Svorio kategorijoje iki 50 kg antrą vietą iškovojo Agneta Dotaitė, svorio kategorijoje iki 60 kg pirmoji buvo Akvilė Giaštautaitė, antra – Kristina Basova. Svorio kategorijoje iki 70 kg čempione tapo Lijana Jakaitė, svorio kategorijoje iki 80 kg pirmą vietą iškovojo Jūratė Genčienė, svorio kategorijoje virš 80 kg, pagerinusi visus savo asmeninius rekordus, čempione tapo Gabrielė Čeliauskaitė. Jos planuose – 2020 m. Europos čempionatas Maskvoje.

Tarp vaikinų pirmiausia reikia paminėti Eglynų šeimą: trys vyrai kėlė štangą, o trys moterys sirgo už juos – tai bent šeimynėlė. Jie į treniruotes važinėja iš Daukšaičių, Veiviržėnų seniūnijos. Tėtis Rolandas svorio kategorijoje iki 90 kg iškovojo trečią vietą, o sūnus Erlandas toje pačioje svorio kategorijoje tapo čempionu, dar vienas sūnus Nojus, svorio kategorijoje iki 50 kg, iškovojo trečią vietą. Ir kas svarbiausia – štangos treniruotes lankyti nori ir vyresnėlė dukra, mažoji – dar neaišku, nes jai – tik 4 metukai.

 

Eglynų šeima. Sporto centro nuotr.

 

Svorio kategorijoje iki 50 kg čempionu tapo Nojus Brazdeikis, jam ant kulnų lipo Nojus Stonys iškovojęs antrą vietą. Šioje svorio kategorijoje visi trys gargždiškiai prizininkai – Nojai. Svorio kategorijoje iki 60 kg antrą vietą iškovojo Žilvinas Duotas, pagerinęs savo asmeninius rekordus, jis rimtai ruošiasi Europos čempionatui iki 15 m. Svorio kategorijoje iki 70 kg, taip pat pagerinęs savo asmeninius rekordus, čempionu tapo Vilius Norkus, jis taip pat ruošiasi Europos čempionatui iki 17 m. Svorio kategorijoje iki 80 kg antras buvo Audrius Kralikas, trečias – Jonas Pertonaitis. Svorio kategorijoje iki 90 kg antras buvo Vitalij Solovej, ir sunkiausioje svorio kategorijoje virš 100 kg čempionu tapo Laimutis Daugėla.

Taigi, dauguma apdovanojimų liko Gargžduose, merginos iš septynių taurių iškovojo penkias, o vaikinai iš septynių – keturias.

Varžybose buvo ir ašarų – džiaugsmo bei nusivylimo, o svarbiausia – tas neapsakomas jaudulys, noras jį įveikti.

„Ir kas per velnias ta štanga yra, kad po varžybų užplūsta tokios geros emocijos?“ – retoriškai klausė pirmą kartą varžybose dalyvavęs Rolandas Eglynas.

Kad varžybos vyktų sklandžiai, tuo visada rūpinasi treneris Edvardas Šauklys su savo pagalbininkais (auklėtiniais), kurie ir štangą kelia, ir asistentų vaidmenis atlieka, o prie varžybų apdovanojimų visada prisideda Sporto centro direktorius Vaidas Liutikas ir Sporto mokyklos direktorius Antanas Blinstrubas.

Taigi, štangistai nepoilsiauja, neatostogauja, prakaitas liejasi upeliais, nes po vasaros laukia labai rimtos varžybos.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,