Logo
 Spausdinti šį puslapį

Kuršių mariose apsivertus laivui galimai nuskendo žmogus

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pixabay nuotr. Asociatyvi Pixabay nuotr.

Šiandien 13.54 val. Bendrajame pagalbos centre skubios pagalbos tarnybų telefono numeriu 112 gautas pranešimas apie tai, kad Šilutės rajone, Kintų seniūnijoje, ties Ventės kaimu, skęsta laivas.

 

Į įvykio vietą išsiųstos Klaipėdos priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Šilutės ir Neringos priešgaisrinės gelbėjimo pajėgos.

Informacija apie įvykį perduota VSAT Pakrančių apsaugos rinktinei, Klaipėdos greitosios medicinos pagalbos stočiai ir Klaipėdos apskrities vyriausiam policijos komisariatui.

Kaip praneša Klaipėdos AVPK, į Preilą pargabenti plaukę du nukentėję vyrai, abu gimę 1987 m. Trečias asmuo, laivo kapitonas, iki šiol nerastas, galimai paskendo.

Kaip skelbia Valstybės sienos apsaugos tarnyba, du į nelaimę patyrusius vyrus išgelbėjo greitaeigio pasieniečių katerio „Boomeranger“ įgula.

Priplaukę prie į incidentą patekusios plaukiojimo priemonės, pasieniečiai iš vandens ištraukė du vyrus, dėvėjusius gelbėjimosi liemenes. Trečio kateriu plaukusio asmens paieškos tęsti nepavyko. Operacijos metu oro sąlygos buvo sudėtingos – didelis bangavimas, stiprus vėjas.

Išgelbėtuosius pasieniečiai savo „Boomeranger“ nuplukdė į Preilą ir perdavė medikams.

Ši įgula taip pat šiandien Kuršių mariose išgelbėjo 13-metį vilnietį. Jis, esant sudėtingoms oro sąlygoms, išplaukė išsinuomota irklente į marias, buvo pagautas stipraus vėjo ir nešamas į marių gilumą, nuo irklentės nukrito.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,