Mano Gargždai



Šį vakarą Gargžduose – I lygos futbolo varžybos

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Jurgitos Riekašienės/fkbanga.lt nuotr. Jurgitos Riekašienės/fkbanga.lt nuotr.

Trečiadienį 19 valandą Gargždų miesto stadione „Banga“ susitiks su Alytaus „Dainava“.

 

Praėjusiais metais antrojoje vietoje finišavusi „Dainava“ kovą dėl kelialapio į A lygą pralaimėjo „Palangai“. Nepaisant to, alytiškiai turėjo galimybę patekti į Lietuvos futbolo elitą. Įvertinę finansinius pajėgumus „Dainavos“ vadovai šios galimybės atsisakė.

Prieš šį sezoną komandos vairą alytiškiai patikėjo jaunam norvegui Kim Ronningstad, o pačią sudėtį gerokai atjaunino. „Dainavoje“ neliko viso būrio vyresnių futbolininkų, o jų vietą aikštėje užėmė 1998–2001 metais gimęs jaunimas. Nemažai tenka rungtyniauti M. Vasiliauskui (gimęs 1999 metais), R. Banevičiui (2000), I. Baranauskui (1999), V. Kalėdai (2001) ir iš „Panevėžio“ atvykusiam R. Lazdinauskui (1999).

Visgi svarbiausias vaidmuo tenka porai vyresnių futbolininkų ir legionieriams.

Ne pirmą sezoną „Dainavoje“ žaidžia A ir I lygų patirties turintis L. Savastas (1986). Tik šiemet prie alytiškių prisijungė „Trakų B“ ekipoje rungtyniavęs A. Kazakevičius (1995). Įsibėgėjus sezonui sunkiai sustabdomi yra kolumbiečiai Jose Luis Balanta Caracas ir Vicente Mena Cuesta. Pirmasis jau pelnė 10 įvarčių, o antrasis aštriais perdavimais nuolat sukuria progas pasižymėti komandos draugams. Svarbus „Dainavai“ buvo ir ukrainietis Kyrylo Silich (1990), tačiau jo ir alytiškių santykiai neseniai nutrūko.

Tokie sudėties pokyčiai padarė įtaką ir šiemetiniams Alytaus ekipos rezultatams. Artėjant I lygos pusiaukelei „Dainava“ užima tik aštuntąją vietą ir gerokai atsilieka nuo lyderių trejeto. Ypač sunkiai taškus alytiškiai renka nuo gegužės vidurio, kai patyrė keturis pralaimėjimus iš eilės (iš jų trys namuose prieš ne pačius pajėgiausius varžovus). Situacija kiek pagerėjo po pergalių prieš „Jonavą“ (4:1) ir „Riterius B“ (3:2), tačiau po to „Dainava“ išvykoje nusileido „Kupiškiui“ (1:2), o praėjusį sekmadienį Alytuje pralaimėjo „Nevėžiui“ (0:1).

Paskutiniosiose rungtynėse „Dainavos“ gretose debiutavo vienas naujokas – iš „Stumbro“ į Alytų atvykęs vartininkas A. Mickevičius (1999).

„Bangai“ dvikovoje su „Dainava“ jau galės padėti D. Lukošius, tačiau greičiausiai vis dar nežais U-17 rinktinei atstovavęs V. Magdušauskas. Dar keturi futbolininkai – Š. Skulskis, K. Smilingis, G. Samsonik ir M. Petrikas – greičiausiai į rikiuotę sugrįš tik po pertraukos – liepos pabaigoje.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 158 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,