Mano Gargždai



Kvietiniuose vyko edukacinė popietė „Žydelio kailyje“

Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)
Vaikai patys išsirinko personažus ir gamino kaukes. Organizatorių nuotr. Vaikai patys išsirinko personažus ir gamino kaukes. Organizatorių nuotr.

Vasario 27 d. 16 val. į Kvietinių bendruomenės namus sugužėjo būrelis linksmai nusiteikusių vaikų. Visi susidomėję klausėsi edukacinės popietės organizatorių – bibliotekininkės Dovilės Bružienės ir renginių organizatorės Redos Paulikienės – pasakojimo apie Užgavėnių papročius ir tradicijas, apie menines ir šiuolaikines kaukes.

 

Pasikalbėję, pasidalinę patirtimi, visi kibome į darbą. Mokyklinio amžiaus vaikai patys išsirinko personažus ir gamino kaukes Užgavėnėms. Kiekvienas turėjo galimybę pasireikšti, atsiskleisti, sukurti tokią kaukę, kurios daugiau niekas neturi. Iš gobeleno atraižų kūrėme šukuosenas, stengėmės, kad su savo kaukėmis būtumėme originalūs ir neatpažįstami.

Porą valandų padirbėjusių vaikų veidai švytėjo džiaugsmu. Juk taip smagu ir įdomu pabuvoti „žydelio kailyje“. Gera žinoti, kad prie Užgavėnių laužo Morę deginsime kartu su vaikais, kuriems rūpi lietuvių papročiai ir tradicijos. Geru pavyzdžiu įkvėpsime ir kitus vaikus bei jų tėvelius. Juk Užgavėnės jau keletą metų aktyviai švenčiamos Kvietiniuose, įtraukiami visi: vaikai, jaunimas ir suaugusieji.

 

Organizatorių nuotraukos:

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 388 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,