Logo
 Spausdinti šį puslapį

Šokių kolektyvas „Flick“: „Kultūros namai Endriejave – reikalingi“

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
„Flick“ kolektyvas prie renovuojamų Kultūros namų. J. Salienės nuotr. „Flick“ kolektyvas prie renovuojamų Kultūros namų. J. Salienės nuotr.

Veiviržėnų kultūros centro Endriejavo skyriaus šokių kolektyvas „Flick“ nuo 2018 metų, rugsėjo mėnesio iki 2019 metų birželio mėnesio aktyviai pasirodė respublikiniuose ir tarptautiniuose šokių konkursuose, festivaliuose, koncertuose.

 

Šokome Plungėje, Gargžduose, Endriejave, Veiviržėnuose, Jurbarke, Nidoje, Plungėje, Rygoje, Jūrmaloje. Iš viso surengta 10 pasirodymų – po vieną konkursą per mėnesį, tad šokėjams tenka nemažas krūvis. Konkursuose-festivaliuose pelnėme prizines I, II, III vietas.

Nors šiuo metu Endriejavas neturi savo kultūros namų, nes jie nugriauti ir laukia renovacijos, šokėjai kantriai, su užsidegimu ir didele motyvacija lanko kolektyvą „Flick“. Kadangi Endriejavas nuo didmiesčio yra nutolęs 40 km, tai Kultūros namai ir juose organizuojami užsiėmimai labai reikalingi ir paklausūs vietiniams gyventojams. Esame labai dėkingi Endriejavo pagrindinės mokyklos direktorei ir visam kolektyvui, kad mus priglaudė ir turime galimybę nenutraukti savo veiklos. Nepaisant to, kad mokyklos aktų salė repeticijoms yra ženkliai per maža, mes vis vien dirbame ir su nekantrumu laukiame atgimstančių naujų, erdvių, švarių ir šiltų Kultūros namų.

 

J. Salienės nuotr.

 

Gaila, kad šiais metais liko nuskriausti vaikai, kurie lanko jaunimo organizaciją „Sūkurys“, nes neturėdami erdvės ir tinkamų sąlygų negalėjome organizuoti užsiėmimų ir renginių skirtų jaunimui. Taip pat Endriejavo vaikai neteko ir atviros jaunimo erdvės, kuri taip pat buvo Kultūros namuose. Atsisakėme daug profesionalių koncertų, kuriuos organizuoti mokyklos patalpose negalėjome dėl vietos stokos.

Esame dėkingi Klaipėdos rajono valdžiai, kad ryžosi Veiviržėnų kultūros centro Endriejavo skyriaus renovacijai, nes tai tokia vieta, kurioje vyko kino vakarai visoms amžiaus grupėms, intelektualūs „Galvočių“ vakarai suaugusiems ir jaunimui, karaokė, valstybinių švenčių minėjimai, diskotekos jaunimui, linijiniai šokiai suaugusiems, šokių kolektyvo „Flick“ repeticijos (per 40 narių), vokalinio moterų ansamblio „Kapstatėlė“ repeticijos, įvairaus žanro garsių grupių pasirodymai, spektakliai, pažinčių vakarai, seminarai, mokymai ir įvairūs rinkimų balsavimai į Seimą, Savivaldybę ir prezidento rinkimus.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,