Mano Gargždai



Girininkuose vyko tradicinė amatų šventė „Amatas puošia, rengia, maitina“

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Girininkų bendruomenės nuotr. Girininkų bendruomenės nuotr.

Birželio 29 d. Girininkų kaime šurmuliavo šventiškai nusiteikę vietiniai gyventojai ir svečiai. Jau iš pačio ryto prie bendruomenės namų būriavosi sportiškai nusiteikęs jaunimas, pasiruošęs iškovoti krepšinio ar tinklinio taurę, nurungti varžovus smiginio ir baudų mėtymo varžybose, kurias organizuoti ir teisėjauti padėjo BĮ „Sporto centras“. Šįkart Girininkų krepšinio taurę išsivežė Vėžaičių komanda, o tinklinio – Gargždų komanda. Tačiau smiginio ir baudų mėtymo rungtyse geriausiais tapo girininkiškiai – J. Mikutis ir I. Antužis.

 

Vakarop Girininkų kūrybinių dirbtuvių kiemelyje prie tvenkinio būriavosi amatininkai, svečiai, kilo batutai – visi ruošėsi tradicine tapusiai šventei „Amatas puošia, rengia, maitina“. Girininkų kaimo bendruomenė, bendradarbiaudama su Vėžaičių kultūros centro Girininkų skyriumi, sukūrė gražų renginį, remiamą Klaipėdos rajono savivaldybės, kuriame dalyvavo didžiulis būrys kaimo gyventojų ir svečių, amatininkų, Vėžaičių seniūnijos bendruomenių atstovai ir Vėžaičių seniūnas A. Mockus. Šiemet šventė sutapo su Petrinėmis, todėl ir Petrai neliko nepastebėti.

Šventės metu susirinkę amatininkai turėjo galimybę pabendrauti tarpusavyje, parodyti savo gaminius, smalsesniems papasakojo apie savo amato subtilybes. Mugės metu buvo galima įsigyti medžio, kalvystės dirbinių, veltinukų, medaus, vaistažolių. Žolininkystės žiniomis dalijosi Giedrė ir Linas Bružai, o kas norėjo, galėjo paragauti karštos žolelių arbatos. Savo tradicine žvėrienos sriuba pasistiprinti ir susišildyti visus kvietė ir „Žvelsos“ medžiotojai. Girininkų kaimo šeimininkės svečius ir vietinius šventės dalyvius vaišino kepta duona ir namine gira, sūriais, naminiu pyragu ir užkandėlėmis. Vaikai visos šventės metu turėjo galimybę linksmintis ant batutų ir vandens burbuluose, piešti ir lipdyti.

Muzikinių pasirodymų amatininkų šventėje taip pat netrūko. Dainomis džiugino Vėžaičių kultūros centro Girininkų skyriaus merginų ansamblis „Dejavu“, Marius Budrys, kolektyvai iš Gargždų „Aksoma“ ir „Muzikinė dėžutė“, reperis Remigijus bei „Emigus“ pramogų erdvės mažosios solistės. Likusį vakarą linksmą nuotaiką kūrė, linksmino ir šokdino solistė Maddam ir atlikėjas Egidijus. Šventės pabaigoje kaip susivienijimo, artumo ir amžinybės simbolis buvo įžiebtas Girininkų kaimo aukuras.

 

Akimirkos iš šventės – Girininkų bendruomenės nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 315 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,