Mano Gargždai



Liepos 6-ąją skambančiai Tautiškai giesmei pritarė lietus (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
S. Ulvikienės nuotr. S. Ulvikienės nuotr.

Šeštadienį, Liepos 6-ąją, lietuviai visoje šalyje bei išsibarstę po pasaulio šalis atidavė duoklę savo gimtajai žemei – vieningai giedojo Tautišką giesmę. Ne išimtis ir Klaipėdos rajono gyventojai, kurie tądien nepabūgo žliaugiančio lietaus ir dalyvavo šventiniuose minėjimo renginiuose.

 

Lūkesčiai pasiteisino

O jų – tikrai netrūko. Įspūdingą šventę šiemet gyventojams bei svečiams dovanojo Kvietiniai. Renginyje „Spalvota vasara Kvietiniuose“ susirinkusieji buvo kviečiami pasitikti basakoję vasarą kartu su viso pasaulio lietuviais bei minėti ne tik karaliaus Mindaugo karūnavimo dieną, bet ir Pasaulio lietuvių metus. Šventės organizatoriai neslėpė, jog buvo įdėta daug širdies – 15 valandų trukusią programą ruošė ir derino tiek maži, tiek dideli. Prie renginio prisidėjo Gargždų kultūros centro Kvietinių skyrius, bendruomenė bei Dauparų-Kvietinių seniūnija.

Anot Gargždų kultūros centro Kvietinių skyriaus renginių organizatorės Redos Paulikienės, šventė pavyko puikiai, visi sprendimai ir lūkesčiai pasiteisino su kaupu.

„Šventė šurmuliavo nuo 9 val. ir baigėsi tik po vidurnakčio. Per šį laiką joje apsilankė apie pusė tūkstančio žmonių. Žinoma, pasistengėme, kad veiklos turėtų visos amžiaus grupės. Ypatingai džiaugėsi vaikai, nes jiems buvo parūpintas nemokamas didžiulis batutas, Nomeda Jasiukaitienė piešė ant veidukų, Kvietinių mokyklos-darželio pedagogės Laima Radzevičienė ir Rita Daugintienė organizavo įvairiausias veiklas ir edukacijas. Jono Lankučio viešosios bibliotekos Kvietinių filialo bibliotekininkė Viktorija Vaičekauskaitė vedė vaikams edukaciją“, – veiklas vardijo R. Paulikienė.

Bene didžiausias šių metų iššūkis buvo lietus. Tačiau ir be jo, žmonių srautus pakoregavo ir tądien vykę kiti renginiai tiek rajone, tiek Klaipėdoje. Nepaisant to, pasak renginių organizatorės, atvykusieji vieningai sugiedojo himną, linksminosi ir šoko koncerte iki sutemų.

Renginyje netrūko ir sporto varžybų, kuriuose dalyvavo sportininkai iš viso rajono. Žmonės žavėjosi baikeriais bei drąsiai naudojosi galimybe pasivažinėti keturračiais. Pasak R. Paulikienės, daug dėmesio sulaukė ir Karo policijos visureigis, savanorių šaudykla, medžiotojų šiurpa ir įspūdinga trofėjų ekspozicija. Taip pat paspirtukų lenktynės, tradicinių dviračių žygis su Amsiu bei daugybė kitų atrakcijų.

„Labai džiugu, kad žmonėms patiko turininga programa. Juk dėl jų viską ir organizavome“, – sakė R. Paulikienė.

 

Renginyje „Spalvota vasara Kvietiniuose“ susirinkusieji buvo kviečiami minėti ne tik karaliaus Mindaugo karūnavimo dieną, bet ir Pasaulio lietuvių metus. Sandros Vaičienės nuotr.

 

Užkrėtė gera nuotaika

Pavykusia švente džiaugėsi ir taip pat prie jos organizavimo prisidėjusios Kvietinių bendruomenės pirmininkas Raimundas Daubaris.

„Liepos 6-ąją Kvietiniai plakė viena širdimi. Kaip gali šventė nepavykti, jei prie jos organizavimo prisidėjo kiekvienas, tiek mažas, tiek didelis? Man seniai neteko matyti tiek daug žmonių, kurie su tokiu entuziazmu, tokia jėga, ruošėsi renginiui. Mūsų tikslas buvo bendrystė, vienybė ir lietuvybės puoselėjimas, tad džiaugiamės, kad viską pasisekė įgyvendinti“, – kalbėjo R. Daubaris.

Puikių atsiliepimų negailėjo ir šventėje dalyvavę žmonės. Pavyzdžiui, klaipėdietė Elena stebėjosi, kad kaime gali vykti tokia šventė.

„Įspūdžių parsivešiu visiems metams. Esu dėkinga organizatoriams, tikrai atvažiuosiu ir kitąmet ir dar drauges pasikviesiu“, – šypsojosi moteris.

Net iš Ignalinos rajono atvykusi Tonia šventės metu graudinosi ir sakė, kad per visą gyvenimą jai neteko dalyvauti tokiame renginyje: „Nors pati mėgstu gaminti, bet medžiotojų sriuba buvo nuostabi. Širdį suvirpino ir folkloro ansamblio „Kvėitys“ pasirodymas.“

Kalotėje gyvenanti mokytoja Jolanta į renginį atvyko kartu su sūnumi. Moteris teigė, jog ketino tik sugiedoti himną, tačiau užsibuvo ilgiau.

„Kai gera nuotaika – lietus nebaisus. Kvietiniai tikrai moka švęsti ir gera nuotaika užkrėsti kitus“, – sakė pašnekovė.

Vakare šventę vainikavo atlikėjo Deivido Basčio koncertas bei diskoteka su Viliumi Trakiu.

 

Programą koregavo lietus

Valstybė dienos minėjimo renginys Gargžduose prasidėjo nuo 19 val. Šiemet gyventojai ir svečiai buvo pakviesti į Jaunimo vasaros estradą, kur linksmybių netrūko tiek vaikams, tiek turiningos programos išsiilgusiems suaugusiesiems. Visgi, pasak renginio organizatorių, pagrindinę šių metų šventės idėją – minėjimą po atviru dangumi – įgyvendinti iki galo nepavyko. Planus ir programą koregavo stiprus lietus.

„Deja, bet mūsų renginį nuplovė lietus. Prasidėjęs prieš pat šventę, žliaugė iki programos pabaigos“, – apgailestavo Gargždų kultūros centro renginių ir teatro režisierė Kristina Kazlauskaitė-Kažuskauskienė.

Anot režisierės, žmonės vieningai sulaukė himno giedojimo, tačiau vėliau suskubo slėptis.

„Gaila, kad kūrybinį muzikinį vakarą su „Poezijos medžiotojais“ stebėjo vos kiek daugiau nei dešimt žmonių. Atlikėjai koncertavo puikiai ir žinau, kad jei ne lietus, aikštė būtų pilna“, – sakė K. Kazlauskaitė-Kažukauskienė.

 

Gargžduose himnas giedotas po skėčiais. Simos Ulvikienės nuotr.

 

Taip pat kino teatras po atviru dangumi buvo perkeltas į Gargždų atvirą jaunimo centrą. Tiesa, čia pažiūrėti filmo „Išgyventi vasarą“ sugužėjo minia žmonių, vos visus norinčiuosius pavyko sutalpinti.

Nepaisant nesklandumų, anot režisierės, nuotaikos vyravo puikios.

„Žmonės šypsojosi, renginio metu Gargždų muzikos mokyklos orkestro šokėjos šokdamos taškė balas, juokėmės ir linksminomės. Esame tikri patriotai, o lietuviškas oras mums tikrai nėra baisus, priešingai, susirinkusieji spinduliavo vienybe ir susitelkimu“, – šypsojosi pokalbininkė.

 

Renginių gausa

Valstybės diena buvo minima ir Doviluose. Žmonės rinkose į šventę „Žemė, kurioje gyvenu“, dalyvavo dviračių žygyje „Pažink Dovilų kraštą“, skirtą Vietovardžių metams. Taip pat buvo galima apsilankyti šeimų kiemelyje, stebėti klounų teatro studijos „Dulidu“ spektaklį, klausytis Lietuvos kariuomenės Karinių jūrų pajėgų pučiamųjų orkestro koncerto, dainuojamosios poezijos, pasimėgauti apeiginėmis vaišėmis.

Vakare žmonės linksminosi Lino Adomaičio ir grupės „Tabasco“ koncerte.

 

Doviluose vyko Lino Adomaičio koncertas. Sandros Vaičienės nuotr.

 

Agluonėniškiai Liepos 6-ąją susirinko Agluonėnų gyvenvietės sode ir sudalyvavo draugiškame rutulio metimo turnyre, o po to giedojo Lietuvos himną.

Priekuliškiai rinkosi Turgaus aikštėje, kur vyko renginys „Aš plius Lietuva lygu meilė“.

Vėžaičiuose iškilmės prasidėjo Šv. Kazimiero bažnyčios šventoriuje, kur vyko Šv. Mišios. Vėliau koncerte skambėjo Vėžaičių kultūros centro vokalinio moterų ansamblio „Melodija“ ir Klaipėdos folkloro klubo „Šeimyna“ dainos.

Valstybės diena minėta ir ant Lapių piliakalnio bei Veiviržėnuose.

 

Akimirkos iš renginių Gargžduose, Kvietiniuose, Doviluose – Simos Ulvikienės ir Sandros Vaičienės nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 331 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,