Mano Gargždai



Raimundas Daubaris: „Žinau, ko reikia mūsų krašto žmonėms“

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Raimundas Daubaris. S. Ulvikienės nuotr. Raimundas Daubaris. S. Ulvikienės nuotr.

Kas kitas, jei ne daugelį metų rajono gerove besirūpinantis žmogus, geriausiai žino, kuo gyvena šio krašto žmonės. Daugiau nei du metus buvusio LR Seimo nario Broniaus Markausko patarėju dirbęs Kvietinių bendruomenės pirmininkas bei Klaipėdos rajono savivaldybės tarybos narys Raimundas Daubaris puikiai išmano rajono problemas, yra atviras ir dėmesingas kiekvieno džiaugsmui ar problemai.

 

Nedideliu ūkiu Klaipėdos rajone besirūpinantis R. Daubaris mėgsta gamtą, žemę, ir žmogų. Anot jo, niekas labiau nesuvirpina širdies, kaip galimybė matyti, kaip stiebiasi ir derlių nokina savo rankomis pasodintas augalas, kaip auga, bręsta ir tobulėja žmogus. Duoto žodžio laužyti nemėgstantis politikas ketina dalyvauti rugsėjo 8 dieną vyksiančiuose LR Seimo rinkimuose vienmandatėje Gargždų Nr. 31 rinkimų apygardoje. Atsakydamas, kas lėmė tokį sprendimą, R. Daubaris atviras – atsakomybė už darbus, kuriuos pradėjo dar būdamas buvusio Seimo nario B. Markausko patarėju ir tuoj pat pripažįsta, jog neišvengiamai laukia daugybė iššūkių.

 

Kokius sau keliate tikslus, ketindamas dalyvauti rinkimuose?

Mano nuomone, kiekvienoje veikloje žmogus turi sau išsikelti tik aukščiausius tikslus. Kitaip visą tai nebetenka prasmės. Kadangi tiek dirbdamas tiesioginį darbą, tiek dalyvaudamas visuomeninėje ar politinėje veikloje, sau keliu tik pačius aukščiausius tikslus, siekiu geriausio rezultato.

 

Kokios yra jūsų stipriosios savybės? Kuo ketinate patraukti rinkėjus?

Pirmiausia – gyvenimiška patirtis dirbant su įvairių sluoksnių, išsilavinimo bei amžiaus žmonėmis. Mokėjimas išklausyti ir išgirsti, niekada nepasiduoti emocijoms. Informaciją stengiuosi išnagrinėti, išklausyti visų pusių, o tik po to priimti reikiamus sprendimus. Manau, turiu gerus derybinius įgūdžius, organizacinius sugebėjimus, galiu kovoti už žmogų negailėdamas nei jėgų, nei laiko ar sveikatos. Be to, nežadu to, ko negaliu ištesėti.

Visgi, praėjo tie laikai, kai žmonės rinko politikus pagal gražias kalbas, nepriekaištingą išvaizdą ar už saldainį vaikui. Šiandien žmonės sugeba atsirinkti. Mano vizitinė kortelė – neatlygintinas darbas bendruomenėje ir pagalba žmonėms. Tai aš įrodžiau dirbdamas Seimo nario patarėju bei Klaipėdos rajono savivaldybės taryboje.

 

Seimo nario pareigos, bent iš pažiūros, jums nėra svetimas dalykas. Kuo buvusi patirtis dirbant su B. Markausku jums gali būti naudinga šiuose rinkimuose?

Darbas kartu su tokiu politiku kaip gerbiamas dabartinis Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas – tai lyg šaltinis, kurio neįmanoma išgerti. Šito nemoko jokioje mokykloje ar universitete. Jeigu sugebi atsirinkti, pasirinkti, kas tau naudinga (o aš manau, kad sugebu) – tai neįkainojama patirtis. Teko organizuoti tiek 2016 metų Seimo, tiek 2019 metų savivaldos rinkimus, prisidėti prie strategijos ir taktikos kūrimo. Darbinė patirtis Seime man rinkimuose kažin ar padės, bet tai labai pasitarnautų, jeigu tapčiau Seimo nariu. Man nesvetimas Seimo darbas, esu bendravęs įvairiais klausimais su daugeliu Seimo, Vyriausybės narių bei kitais Seimo kancialiarijos darbuotojais. Svarbiausia – žinau, ko trūksta ir reikia mūsų krašto žmonėms ir manau, kad galiu būti naudingas sprendžiant tas problemas. Tuo labiau, kad Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, kurios narys esu, šiandien yra tiek Seimo, tiek Klaipėdos rajono savivaldybės valdančiojoje daugumoje.

 

Aktyviai bendraujate su žmonėmis, ne tik išklausote, bet ir imatės iniciatyvos iškilusius sunkumus spręsti. Kas jaudina rajono gyventojus?

Mūsų rajono žmonėms yra svarbu viskas, tiek materialiniai, turtiniai reikalai, tiek kultūros, dvasinės, sveikatos ar socialinės problemos. Galiu paminėti keletą, dėl kurių žmonės dažniausiai kreipiasi. Pavyzdžiui, nors Žemės reforma Lietuvoje yra baigta, labai nemažai žmonių jaučia nuoskaudą ir yra įsitikinę, kad žemė jiems yra grąžinta arba padalinta negerai ar pažeidžiant įstatymus. Dažniausiai nepavyksta susikalbėti tarpusavyje, su kaimynais, giminėmis. Žmonės ieško teisybės teismuose, kreipiasi į rajono vadovus, Seimo narius. Dažnai ateinama dėl klausimų, kuriuos tikrai turi spręsti Savivaldybė, tačiau valdininkai nesugeba ar nenori paaiškinti, suprasti. Būna, kad gyventojai imasi iniciatyvos ir prašo teikti vienokias ar kitokias įstatymų pataisas, tarpininkauti sprendžiant jų problemas tiek Vyriausybėje, tiek kitose institucijose.

 

Kokia jūsų akimis yra situacija rajone? Kuo jūs galėtumėte prisidėti, jog padėtis gerėtų?

Situacija nėra gera. Artimiausiu metu Savivaldybės laukia dar daug darbų ir iššūkių. Šiandien jau matome, jog prieš tai buvusi valdžia bandė gyventi ne pagal išgales, bet norėdama įtikti rinkėjui ir vaizduodama, kad čia viskas gerai ir stabilu. Todėl pinigų šiandien trūksta visose srityse, tuo labiau, kad jau seniai reikėjo pradėti spręsti rajono, Klaipėdos priemiesčių mokymo įstaigų klausimus, darželių problemas.

Ar normalu, kad metai iš metų, nors gyvename 21 amžiuje, negalime išspręsti lietaus nuotekų problemos prie darželio „Saulutė“ Gargžduose ir tėvai vaikus yra priversti nešti per vandenį ant pečių? Čia dėl rajono blogos finansinės padėties ar atsainaus požiūrio? Kitas pavyzdys – kaip sprendžiamas Kvietinių mokyklos-darželio pastato remonto klausimas. Nesuprantama, kam rengti 100 tūkst. eurų vertės projektą, kai ir mažam vaikui aišku, kad tokių pinigų Savivaldybė artimiausią penkmetį negalės skirti. Tačiau tualetų, kurie yra antisanitarinės būklės, remonto darbams, kaip dabar paaiškėjo, 10 tūkst. eurų nesurasta.

Neaišku, koks likimas laukia Priekulės centrinės gatvės. Šiandien belieka melstis, kad Klaipėdos rajono meras sugebėtų įtikinti Vyriausybę, kad ši iš savo rezervų skirtų du milijonus eurų, kuriuos iš Savivaldybės biudžeto ankstesnė valdžia įsipareigojo investuoti. Priešingu atveju, žmonių lūkesčiai ir viltys gali būti palaidoti. Tokių pavyzdžių yra ir daugiau. Gargždų kultūros centro rekonstrukcijos projektui išleista apie 80 tūkst. litų. Kam šiandien reikalingas šitas projektas? Pasakysiu – niekam, bet pinigai išmesti į orą. Tas pats nutiko ir su daugiafunkciu sporto centru. Jis suprojektuotas tokios apimties, kad šiandien vargu ar rajonas yra pajėgus tai įgyvendinti. Pinigai išmesti, o mes priversti rengti naują projektą. Dabar aišku, kad taip mėtydama pinigus projektavimo darbams, ankstesnė valdžia norėjo pasirodyti, jog štai – mes darome, kitaip sakant, rūpinamės liaudimi.

Kaip galėčiau prisidėti sprendžiant šias problemas? Kovosiu prieš tokį populizmą ir neūkiškumą žodžiu, raštu, dantimis ar nagais. Ir aš tikiu, kad sulauksiu palaikymo tiek iš žmonių, tiek iš kolegų Taryboje.

 

Praėjusį savaitgalį Lietuva šventė Liepos 6-ąją. Aktyviai organizuojate ir dalyvaujate įvairiuose istorinės atminties ir kituose renginiuose. Jūsų nuomone, koks svarbus visuomenei yra pagarbos savo šaliai, gimtajam Klaipėdos rajonui, demonstravimas?

Atimkite iš žmogaus kalbą, papročius, kultūrą, istoriją ir kas tada iš jo liks? Mūsų visų pareiga – mylėti, puoselėti savo kraštą ir tą perduoti ateinančioms kartoms. Esame mažos valstybės tauta, tačiau galinga dėl istorinės atminties, kalbos, papročių, meilės savo kraštui. Mūsų istoriją bandė perrašyti ne vienas agresorius, tą su malonumu padarytų ir šiandien. Deja, mes – stiprūs ir šiandien esame pavyzdys kitoms tautoms.

Galime aukštai iškelti Lietuvos vėliavą ir pakelta galva sugiedoti Tautišką giesmę. Mylėkime, kas yra šventa, o mums šventa – tai tėvynė Lietuva.

 

Politinė reklama bus apmokėta iš Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos LR Seimo rinkimų sąskaitos.

Užsakymo nr. SR01-2019

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 389 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,