Logo
 Spausdinti šį puslapį

Išleistuvės: po egzaminų – naujos suknelės

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Simos Ulvikienės nuotr. Asociatyvi Simos Ulvikienės nuotr.

Rytoj Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazija išleis 23 abiturientų laidą. Baigti gimnaziją – ne juokas, privalu ne tik egzaminus laikyti, tačiau ir suknelės išleistuvėms ieškoti. Apklausėme gimnazistes, kaip jos puošis ir, žinoma, kiek tam pinigų ruošiasi išleisti.

 

Abiturientė Ieva Dobravalskytė paklausta, kaip atrodys per brandos atestatų įteikimo šventę, atsakė, jog šiai progai puikiai tiks lengva vasarinė suknelė.

„Išleistuvės – vieną kartą gyvenime, tačiau nesinori joms daug išlaidauti, – sakė pašnekovė. – Šukuoseną ir makiažą pasidarysiu pati.“

Paklausta, kokie planai baigus gimnaziją, I. Dobravalskytė atsakė, kad skubėti studijuoti tik todėl, kad tai daro visi – nesiruošia.

„Savanorystė, kelionės, įvairios veiklos – tai yra didžiausias mano noras“, – pasakojo mergina.

Kita abiturientė Monika Bambalaitė, paklausta, kokį rūbą vilkės ir kiek jam išleis, atsakė, jog visa esmė – jaustis gerai.

„Mano mintyse įstrigusi Koko Šanel pasakyta frazė, jog mada nėra susijusi tik su drabužiais. Tad stengiuosi ją ir vadovautis“, – kalbėjo pašnekovė.

Anot M. Bambalaitės, labiausiai iš mokyklos laikų ji pasiilgs klasės draugų.

„Su bendraklasiais išgyvenome daug juodo ir balto. Metai prabėgo labai greitai, tačiau džiaugiuosi, kad mokydamiesi gimnazijoje sugebėjome gauti iš jų viską, kas buvo įmanoma“, – prisiminimais dalijosi abiturientė.

Gustė Jasilionytė kalbėdama apie išleistuvių madą sakė, jog svarbiausia, kad suknelė nebūtų kaip „tortas“.

„Mėgstu vintažinio stiliaus rūbus, kuriuos, kaip ir didelę dalį savo garderobo, įsigiju „Vinted“ platformoje, – kalbėjo mergina. – Paatvirausiu, mano rūbai įsiteks į 100 eurų sumą, brangesnės bus procedūros: pedikiūras, makiažas, kirpykla, už kurias, žinoma, susimokėsiu pati.“

G. Jasilionytė taip pat labiausiai pasiilgs klasės draugų, su kuriais, išvykusi studijuoti į Vilnių, neturės galimybės dažnai susitikti.

Pasak abiturienčių, nors išleistuvės būna tik kartą gyvenime, nebūtina joms išleisti daug pinigų ir išsipuošti, žavi paprastumas.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,