Logo
 Spausdinti šį puslapį

Priekuliškėms lauko vystymo stalas patiko

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Andriaus Jokubaičio nuotr. Andriaus Jokubaičio nuotr.

Antrasis lauko vystymo stalas kūdikiams pastatytas Priekulės vaikų žaidimų aikštelėje. Tai bendra Klaipėdos rajono savivaldybės nario, Sveikatos apsaugos ir socialinės rūpybos komiteto pirmininko Vytauto Butkaus, Veiklių moterų sambūrio ir verslo įmonės iniciatyva.

 

Pastarųjų dėka lauko vystymo stalai tiek Gargžduose, tiek Priekulėje rajono biudžetui nekainavo nė cento. Apie šią gražią iniciatyvą reportažą sukūrė LNK žinių tarnybos reporteriai.

„Mums džiugu, kad lauko vystymo stalas Priekulėje pastatytas miesto šventės išvakarėse“, – praėjusį penktadienį populiarioje vaikų žaidimų aikštelėje pastačius stalą kalbėjo Priekulės miesto seniūnė Daiva Bliūdžiuvienė.

Ji akcentavo, kad dovana miestui labai naudinga, nes tikrai bus ką vystyti. Mat pernai priekuliškiai sulaukė 100 naujagimių, šiemet jau per 50. Jai antrino Klaipėdos rajono veiklių moterų sambūrio pirmininkė Genovaitė Sinskienė: „Žinoma, lauko vystymo staliukai yra naujovė Lietuvoje, jų naudą dar teks patiems tėveliams įvertinti. Tačiau akivaizdu, kad Klaipėdos rajonas yra augantis, gausėja jaunų šeimų ir tokios iniciatyvos, gerinančios gyvenimo kokybę, yra labai pozityvus žingsnis.“

Tuo įsitikinęs ir bendrovės „GT Transport“ vadovas, gargždiškis Tomas Latakas, finansiškai parėmęs iniciatyvą ir garantavęs, kad bendrovės sukonstruotas ir padarytas stalas yra ergonomiškas, patvarus bei atsparus orų permainoms.

„Nustebau pirmąkart vystymo stalą pamatęs Vienos parko viešojoje erdvėje. Ir tuo pačiu pagalvojau, kodėl nepritaikyti šios Austrijoje matytos patirties Klaipėdos rajone? Tuo labiau, kad idėjos įkvėpėja buvo mano dvejų metų dukterėčia, su kuria tenka praleisti nemažai laiko ir su kuria keliavau po minėtą šalį. Esu įsitikinęs, jog tokia naujovė bus įdomi ir reikalinga tėvų ir kūdikių kasdienybei lauke pagerinti“, – kalbėjo iniciatorius V. Butkus.

Priekuliškė Eglė Domantaitė kartu su šešių mėnesių dukrele Samanta, išbandžiusi pastatytą vystymo stalą, patvirtino, jog jis esąs labai patogus.

„Maži dalykai kuria didelius stebuklus mūsų miestui“, – sakė jauna mama.

Lauko vystymo stalą žaidimų aikštelėje įsipareigojo prižiūrėti Priekulės seniūnija.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,