Mano Gargždai



Žvelsėnuose įrengiama poilsiavietė

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Poilsiavietė. Redakcijos nuotr. Poilsiavietė. Redakcijos nuotr.

Nedideliame Klaipėdos rajono kaime – Žvelsėnuose – šiuo metu vykdomas projekto „Kraštovaizdžio vertybių apsauga ir pritaikymas pažinti“ antrasis etapas, kurio metu įrengiama senoji bendruomenės renginių vieta – poilsiavietė.

 

Lapių seniūnaitijai priskiriamas kaimas įsikūręs vaizdingose apylinkėse: rytuose – miškinga kalva, vakaruose – plati Minijos upė. Žvelsėnai patenka į Minijos senslėnio kraštovaizdžio draustinį.

Praėjusių metų rudenį Klaipėdos rajono savivaldybė, Pajūrio regioninio parko direkcija (PRPD) ir Valstybinė saugomų teritorijų tarnyba (VSTT) pasirašė trišalę sutartį, pagal kurią vykdomas VSTT parengtas projektas „Kraštovaizdžio vertybių apsauga ir pritaikymas pažinti“. Projekto vertė – daugiau kaip 64 tūkst. Eur.

Kaip informavo Pajūrio regioninio parko direkcijos ekologas Erlandas Paplauskis, pirmame projekto vykdymo darbų etape buvo pastatyti informaciniai stendai ir ženklai, o antrajame įrengiama senoji bendruomenės renginių vieta: „Matomoji projekto dalis, t. y. poilsiavietės įrengimas, yra vykdoma nuo vasaros pradžios, jei turėtume galvoje visus derinimus ir keliuko bei aikštelės įrengimą. Prieš dvi savaites baigta pavėsinių statyba.“

Anot ekologo, esminiai darbai jau baigti ir poilsiavietę galima naudoti. Pajūrio regioninio parko direkcija tikisi, kad projektų bus ir daugiau – esant galimybei planuojama draustinyje įrengti dar ne vieną objektą, tarp jų – apžvalgos aikštelę-regyklą, pėsčiųjų trasas, net apžvalgos bokštas būtų įmanomas, jeigu atsirastų telekomunikacijų bendrovė, norinti tokį pastatyti.

 

Žvelsėnuose užfiksuoti povandeninės Minijos vaizdai. E. Paplauskio nuotr.

 

„Savivaldybės indėlis projekte yra labai svarbus, bet ne įgyvendinimo etape. Savivaldybė sutinka perimti objektą į savo balansą ir užtikrinti priežiūrą. Taip pat tikėsimės pagalbos krūmams valyti. Be Savivaldybės paramos ir įsipareigojimo išlaikyti objektą, toks projektas negalėtų būti ir nebūtų įgyvendinamas. Todėl labai džiaugiamės savivaldos parama bei tikimės tokio bendradarbiavimo ir ateityje“, – komentavo E. Paplauskis.

PRPD, kaip saugomos teritorijos direkcija, siekia, kad poilsis jos prižiūrimuose draustiniuose vyktų kultūringai, tam skirtose vietose.

„Minijos senslėnio kraštovaizdžio draustinis, mūsų požiūriu, Klaipėdos rajone yra visiškai išskirtinis savo verte ir tikimės žingsnis po žingsnio paversti jį rajoną reprezentuojančia ir gausiai lankoma turizmo zona“, – viliasi ekologas.  

 

Poilsiavietė – redakcijos nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 516 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,