Logo
 Spausdinti šį puslapį

Jūros šventė: policijos pareigūnai ir intensyviai dirbo, ir dalyvavo renginiuose

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Klaipėdos AVPK nuotr. Klaipėdos AVPK nuotr.

Jubiliejinė Jūros šventė Klaipėdoje praėjo be ypatingų incidentų. Per tris šventinio savaitgalio dienas gauta šiek tiek daugiau pranešimų ir pradėta ikiteisminių tyrimų, nei įprasta, tačiau Jūros šventės renginiuose nuo penktadienio iki sekmadienio užfiksuota tik dešimt įvykių, daugiausia – kišenvagysčių.

 

Liepos 26 d. Klaipėdos m. PK gautas moters, gim. 1971 m., pareiškimas, kuriame nurodė, kad 7 val. Danės g. Klaipėdoje aptiko perpjautą prekybos palapinės tentą (vertė – 250 eurų) ir pamatė, kad iš palapinės pavogtos 24 lininės suknelės, kurių vertė daugmaž 1 770 eurų. Iš viso padaryta 2 020 eurų žala.

2.50 val., Klaipėdoje, Kruizinių laivų terminale, tarnybos metu pareigūnai pastebėjo vyriškį, kuris elgėsi agresyviai, konfliktavo su kitais asmenimis. Bendraujant vyras numetė ant žemės folijos lankstinuką. Jo viduje buvo augalinės kilmės žalios spalvos galimai narkotinė medžiaga. Įtariamasis uždarytas į areštinę.

Liepos 27 d. 15 val. Danės g. Jūros šventės metu aptikta, kad iš rankinės, kabėjusios ant peties, pavogta piniginė, kurioje buvo daugmaž 200 eurų, asmens tapatybės kortelė, vairuotojo pažymėjimas, automobilio registracijos liudijimas, banko mokėjimo kortelė. Žala – 220 eurų.

Tą pačią dieną į Klaipėdos m. PK kreipėsi moteris, gim. 1997 m., kuri pareiškime nurodė, kad tarp 16 ir 17 val. Klaipėdoje, Danės gatvėje, būnant Jūros šventės mugėje, iš rankinės pavogta piniginė su 15 eurų grynaisiais, asmens tapatybės kortele, banko kortele, nuolaidų kortelėmis ir vaistų receptais. Žala – 25 eurai.

Liepos 28 d. pradėti 5 vagysčių Jūros šventėje ikiteisminiai tyrimai. Iš rankinių, kuprinių, galinių kelnių kišenių pavogti 4 telefonai ir moters piniginė.

Klaipėdos apskrities policijos pareigūnai intensyviai dirbo visuose renginiuose. Jiems talkino Viešojo saugumo tarnybos pareigūnai, policijos rėmėjai. Kas dieną šventėje dirbo bemaž po šimtą uniformuotų ir neuniformuotų policininkų.

Klaipėdos apskrities VPK viršininkas Alfonsas Motuzas nuoširdžiai dėkojo viešąją tvarką šventėje užtikrinusiems pareigūnams. Jis ypatingai akcentavo Klaipėdos miesto policijos komisariato, Patrulių rinktinės, Kelių policijos tarnybos pareigūnų indėlį į miestiečių ir svečių saugumo užtikrinimą.

Uostamiesčio policininkai ne tik labai aktyviai dirbo renginiuose, bet padėjo kurti ir šventės nuotaiką: iškilmingame parade jie riedžiais, triračiais, motociklais riedėjo miesto gatvėmis, kinologai vedėsi eisenoje tarnybinius šunis.

Viešosios tvarkos tarnybos Prevencijos skyriaus pareigūnai, pasistatę prevencinę palapinę, bendravo su šventės dalyviais, šypsenomis ir mažomis dovanėlėmis džiugino vaikus, patarimais pasergėjo suaugusiuosius.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,