Mano Gargždai



Apgavikai rado naują sukčiavimo būdą

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Asociatyvi Corbis nuotr. Asociatyvi Corbis nuotr.

Vidaus reikalų ministerija įspėja, jog, artėjant euro įvedimui 2015 m., gyventojai turėtų būti budrūs ir pasisaugoti sukčių, bandančių apgaule išvilioti pinigus, o susidūrę su jais – nedelsdami pranešti policijai.

 

Ministerija atkreipia dėmesį, jog nėra jokio reikalavimo registruoti gyventojų namuose turimų litų, todėl nė viena valstybės institucija ir įstaiga (nei Valstybinė mokesčių inspekcija, nei Lietuvos paštas, nei policija, nei Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba ar kitos institucijos) neprašys jų registruoti, taip pat nesurašinės banknotų serijos numerių.

„Jeigu į namus ateitų kokios nors institucijos atstovu prisistatantis apsimetėlis ir pareikalautų registruoti pinigus, neįsileiskite jo ir nedelsiant kvieskite policiją. Taip pat perspėkite savo artimuosius, draugus – taip apsaugosite ir juos“, – teigia Vidaus reikalų ministras Dailis Alfonsas Barakauskas.

Gyventojai turėtų nepasiduoti ir jokiems siūlymams keisti litus į eurus gatvėje ar apsimetėliui atėjus į namus – jokių institucijų atstovai nekeis litų į eurus namuose. Litai į eurus bus nemokamai keičiami tik tam tikrose, iš anksto nurodytose vietose: Lietuvos banko kasose Vilniuje ir Kaune (neribotą laiką), komercinių  bankų skyriuose (pusmetį po euro įvedimo – visuose skyriuose, po to dar pusmetį – atskiruose bankų padaliniuose pagal nustatytą sąrašą) ir Lietuvos pašto skyriuose (60 kalendorinių dienų po euro įvedimo).

Vidaus reikalų ministerija taip pat atkreipia dėmesį, jog nebus renkami žmonių banko sąskaitų numeriai ar kiti susiję duomenys. Dėl euro įvedimo banko sąskaitų numeriai nesikeis, o sąskaitoje esantys litai į eurus bus keičiami automatiškai, naujos sąskaitos atsidaryti nereikės. Todėl, jei kas prašytų nurodyti sąskaitos numerį, prisijungimo prie elektroninės bankininkystės duomenis ar banko kortelių PIN kodus – tai būtų bandymas apgaule išvilioti pinigus. Apie tokius atvejus taip pat reikia nedelsiant informuoti policiją.  Gyventojai turėtų žinoti, kad nei bankai, nei valstybės institucijos nereikalauja telefonu pasakyti prisijungimo kodų, slaptažodžių ar kitų panašių duomenų.

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 522 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,