Mano Gargždai



Ieškoma sprendimų kuo greičiau pradėti Danės gatvės Trušeliuose rekonstrukciją

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Klaipėdos r. sav. nuotr. Klaipėdos r. sav. nuotr.

Praėjusią savaitę Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos direktorius Artūras Bogdanovas, Statybos ir kelių priežiūros skyriaus vedėjas Algirdas Ronkus, šio skyriaus vyriausioji specialistė Reda Palaimienė ir Sendvario seniūnė Loreta Urbutė susitiko su Trušelių kaimo (Sendvario sen.) gyventojais, turinčiais sklypus šalia planuojamos rekonstruoti Danės gatvės.

 

Kad čia gyvenantys žmonės galėtų naudotis asfaltuota gatve, dalis privačių sklypų teritorijų turi būti paimta visuomenės poreikiams, nes pagal parengtą projektą gatvė neišsitenka ir „lenda“ į privačius sklypus.

Kalbėdamas su gyventojais Administracijos direktorius A. Bogdanovas neslėpė, kad susidariusiai problemai spręsti reikia visų suinteresuotų pusių sutarimo ir bendro sprendimo. Suprojektuota gatvė kerta privačių sklypų ribas, todėl būtini šių sklypų savininkų sutikimai naudotis teritorija ir registruoti žemės servitutus.

„Kuo aktyviau visuomenė dalyvaus procese, tuo greičiau bus galima užbaigti projekto rengimo procedūras, gauti statybas leidžiantį dokumentą bei pradėti rangos darbus“, – sakė A. Bogdanovas.

Tuo pat metu, nestabdant projekto, įmanoma rengti specialųjį planą ir vykdyti žemės paėmimo visuomenės poreikiams procedūras. Dalis su Danės gatve besiribojančių sklypų yra numatyti komunikacijoms tiesti, dar viena dalis jų skirta žemės ūkio veikloms. Šių teritorijų paėmimas visuomenės poreikiams turėtų būti nesudėtingas. Daugiausia diskusijų kelią tie sklypai, kurie yra gyvenamosios paskirties, ir žmonės jau yra pilnai susitvarkę teritoriją.

Projekto vadovas Vitalijus Aleksandrovas pasakojo, kad projektuojama Danės gatvė yra C kategorijos, o tai reiškia, kad ji turi atitikti tam tikrus reikalavimus: važiuojamosios dalies juostos turi būti atitinkamo pločio, joje turi atsirasti važiuojamąją dalį nuo pėsčiųjų tako skirianti saugos zona. Gyventojams reikalingas dviračių takas ir visi šie sprendiniai gatvę gerokai išplatina.

Gyventojų atstovė Jolanta Kitra, ieškant palankiausio sprendimo, pasisiūlė bendradarbiauti su projekto rengėjais ir pateikė keletą pasiūlymų projekto sprendinius pakoreguoti taip, kad iš gyventojų paimamų sklypų plotas taptų mažesnis, tačiau tai nesutrukdytų gauti statybos leidimą.

Iki kitos savaitės penktadienio (rugpjūčio 16 d.) gyventojams bus išsiųsti pranešimai su informacija, kokia jų sklypo dalis reikalinga visuomenės poreikiams, ir nuo kada gyventojai seniūnijoje jau galės pasirašyti sutikimus šias sklypų dalis skirti gatvei įrengti.

Gavus visų sklypų savininkų parašus ir statybos leidimą, bus galima inicijuoti rangos darbų viešąjį pirkimą ir pradėti vykdyti žemės paėmimo visuomenės poreikiams procedūras.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 324 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,