Logo
 Spausdinti šį puslapį

K. Krivickas: kaip „valstiečių“ kandidatas į Seimą R. Daubaris gavo aukštą postą „Gargždų švaroje“

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Kandidatas į LR Seimą Kristupas Augustas Krivickas. Asmeninio archyvo nuotr. Kandidatas į LR Seimą Kristupas Augustas Krivickas. Asmeninio archyvo nuotr.

Praėjusią savaitę į mane kreipėsi sunerimę opozicijai atstovaujančio Klaipėdos rajono savivaldybės tarybos nario, Antikorupcijos komiteto pirmininko Sigito Karbausko atstovai.

 

Sako: „Jūs, Krivickai, esate žinomas kaip kovotojas prieš korupciją, visuomet ryžtingai ir drąsiai ginate visuomenės interesus, nepriklausote vietos politikų klanams, padėkite, paviešinkite informaciją apie tai, kaip dabartinis Tarybos narys, „valstiečių“ kandidatas į Seimo narius R. Daubaris, buvęs dabartinio mero B. Markausko patarėjas gavo direktoriaus pavaduotojo postą Savivaldybės kontroliuojamoje įmonėje „Gargždų švara“. Nes kur tik mes patys bandome kreiptis ir viešinti – niekaip nepavyksta. Perduodame informaciją Jums. Gal Jums pavyks.“

Į mane kreipęsis S. Karbauskas yra Antikorupcijos komisijos pirmininkas! Įsivaizduokite, vietos politikas, paskirtas kovoti su korupcijos apraiškomis, kreipiasi į mane pagalbos, nes pats jau nebesitiki, kad pavyks surinktus faktus paviešinti ir paskelbti žmonėms! Vietos politikas atvirai pripažįsta – čia pas mus taip visi su visais susiję, kad jokia efektyvi kova su korupcija neįmanoma! Reikia K. Krivicko pagalbos!

Skaitau gautą informaciją ir savo akimis netikiu. Vos prieš savaitę Jums pasakojau, kaip su korupcija ir nepotizmu kovojanti Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) paskelbė, kad Klaipėdos rajono savivaldybės įmonėse klesti nepotizmas – kas ketvirtas darbuotojas su Savivaldybės administracija susijęs giminystės ryšiais ir dabar va, vėl, še tau, kad nori. Esu įsitikinęs, kad ši mane pasiekusi informacija yra itin svarbi ir žmonės turi teisę ją sužinoti.

Taigi, štai dėmesio, informacija, kurią man perdavė Klaipėdos rajono savivaldybės tarybos Antikorupcijos komisijos pirmininkas, opozicijos atstovas S. Karbauskas:

„Neraminanti žinia, kuria privalau pasidalinti su Klaipėdos rajono gyventojais, galimas nepotizmo atvejis, kai vienas iš valdančiosios koalicijos atstovų, Tarybos narys „valstietis“ Raimundas Daubaris šią savaitę laimėjo konkursą VšĮ „Gargždų švara“ direktoriaus pavaduotojo pareigoms užimti.

Taip, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos Klaipėdos rajono skyriaus pirmininkas R. Daubaris dalyvavo viešame konkurse ir buvo atrinktas iš trijų pretendentų. Tačiau tai, kad informacija apie konkursą buvo viešinama minimaliai, o konkurso sąlygose buvo nurodyta, kad įstaigos pavaduotojui pakanka aukštesniojo techninio išsilavinimo, kokį kaip tik ir turi R. Daubaris, leidžia daryti įvairių prielaidų.

Kaip sako vieno iš valdančiosios koalicijos partnerių – konservatorių – patriarchas, kas galėtų paneigti, kad tai nėra akivaizdus nepotizmo atvejis, kai į postus skiriami „savi“, vien dėl to, kad „apmokėtų“ politines skolas išrinktiesiems.

Kaip Klaipėdos rajono savivaldybės tarybos narys, Antikorupcijos komisijos pirmininkas, vakar Tarybos posėdyje oficialiai paprašiau visų dokumentų, susijusių su šiuo konkursu. Kai gausiu dokumentus ir juos išanalizuosiu, informacija būtinai pasidalinsiu su visuomene.

O kol kas tenka daryti nemalonią prielaidą, kad valstiečiai pradėjo savų „stūmimo“ į postus epopėją, kuri taip nemėgstama ir kritikuojama visuomenės. Taip užmirštami ir pažadai rinkėjams, dalinti prieš rinkimus, kad naujoji valdžia bus skaidri, visiems vienodai teisinga, dirbs sąžiningai ir atvirai.

Prielaidas stiprina ir tas faktas, kad vietos žiniasklaida kelis kartus rašė apie tai, kad formuojant valdančiąją koaliciją kyla sunkumų dalijantis postus, nes kai kurie pretendentai norintys tapti Savivaldybės vadovais, neturi tam tinkamo išsilavinimo. Be to, visi stebėjome, kad nepaisant sėkmingų rinkimų, beveik ketverius metus Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos Klaipėdos rajono skyriui vadovavęs R. Daubaris, po rinkimų negavo jokio posto ir net nepasirašė po valdančiosios koalicijos sutartimi. Kas galėtų paneigti, kad prie valdančiosios koalicijos Tarybos narys R. Daubaris, buvęs Seimo nario B. Markausko padėjėjas, prisijungė tik tuomet, kai buvo sutarta, kad jam bus parūpinta darbo vieta Savivaldybės įsteigtoje viešojoje įstaigoje su daugmaž 1 000 eurų atlyginimu „į rankas“?

Va Jums, gerbiamieji, ir vietinis politikas, kandidatas į Seimo narius R. Daubaris ir vietiniai politiniai reikalai. Dar vienas akivaizdus įrodymas, kad tai, apie ką visi rajono gyventojai kalba ir kuo piktinasi yra tiesa. Jums įsipareigojau viešinti visus man žinomus politikų korupcijos ir nepotizmo atvejus. Tą dabar ir darau. Ir darysiu ateityje. Nes tik viešumas ir žmonių pasmerkimas gali atgrasyti politikus nuo nuolatinių mėginimų išnaudoti savo įtaką asmeninei gerovei pasiekti. Taip neturi būti. Politikai turi tarnauti žmonėms, o ne žmonės politikams.“

 

Politinė reklama. Bus apmokėta iš kandidato Kristupo Augusto Krivicko specialiosios rinkimų sąskaitos.

Užsakymo nr. SR11-2019

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,