Mano Gargždai



Pareiškimas dėl politinės agitacijos

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pixabay.com nuotr. Asociatyvi Pixabay.com nuotr.

Klaipėdos rajono rinkėjai rugsėjo 8 d. dalyvaus Lietuvos Respublikos Seimo nario rinkimuose. Dar kartą pareikšti savo pilietinę valią tenka dėl to, kad buvęs Seimo narys Bronius Markauskas atsisakė mandato, nes yra išrinktas Klaipėdos rajono savivaldybės meru.

 

LR Seimo nario rinkimuose Gargždų rinkimų apygardoje užregistruota 10 kandidatų. Gerbiame kiekvieno jų pasiryžimą dirbti Lietuvos vardan. Tik rinkėjų valia lems, kuris kandidatas verčiausias atstovauti Seime jų interesams.

Norime atsakingai pareikšti Klaipėdos rajono rinkėjams, kad dabar vykstančioje rinkimų agitacijoje Klaipėdos rajono laikraščio „Banga“ bei portalo „Mano Gargždai“ redakcijos neremia nė vieno kandidato: nepaisant to, ar jis skelbiasi nepriklausomas ar atstovaujantis kokiai nors politinei partijai. Klaipėdos rajono laikraštis „Banga“ ir portalas „Mano Gargždai“ politinę reklamą skelbia vadovaudamiesi Lietuvos Respublikos Seimo rinkimų, LR Politinių partijų ir politinių kampanijų finansavimo bei finansavimo kontrolės, LR Visuomenės informavimo, LR Reklamos ir kitais įstatymais bei Lietuvos visuomenės informavimo etikos kodeksu.

Seimo nario rinkimų politinės kampanijos laikotarpiu politinė reklama teisės aktų nustatyta tvarka laikraštyje ir portale visada yra pažymėta nurodant lėšų šaltinį ir aiškiai atskirta nuo kitos laikraštyje ir portale skleidžiamos informacijos. Politinė reklama nėra nei laikraščio, nei portalo žurnalistų straipsniai.

Atkreipiame dėmesį, kad visuomenės informavimo priemonėse politinės kampanijos laikotarpiu draudžiama skleisti politinę reklamą neatlygintinai, t. y. nemokamai. Klaipėdos rajono laikraštyje „Banga“ ir portale „Mano Gargždai“ politinė reklama skleidžiama tik pagal visiems politinės kampanijos dalyviams vienodus įkainius ir sąlygas, kurios yra nurodytos Vyriausiosios rinkimų komisijos tinklapyje. Feisbukas nėra apribotas tokiomis taisyklėmis, jo puslapiuose politinė reklama gali būti neatlyginta, todėl labai paprasta skleisti „burbulines“ žinias nejaučiant jokios atsakomybės, be sąžinės graužaties niekinti kitus prisidengiant žodžio laisvės idėja.

Akcentuojame, kad mes, visuomenės informavimo priemonės, galime atsisakyti skleisti politinę reklamą, kurioje yra kitas politines partijas ar politinės kampanijos dalyvius kompromituojančios medžiagos, jeigu atsisakoma prisiimti galimas atsakomosios nuomonės paskleidimo išlaidas. Taigi, šia teise mes naudojamės ir ateityje naudosimės. Tačiau pastaruoju metu aštrindami politinės kampanijos eigą kai kurie asmenys socialiniuose tinkluose, kuriuose jaučiasi už nieką neatsakingi, bando manipuliuoti skandalingais pasisakymais, kaltindami laisvo žodžio ribojimu, iškraipydami faktus jie taip pat siekia įtraukti ir vietinę žiniasklaidą į ginčus ir sukelti abejones objektyvumu ir nešališkumu.

Dar kartą pareiškiame, kad laikraščio ir portalo redakcinis turinys yra atribotas nuo LR Seimo rinkimų kandidatų skelbiamos politinės reklamos turinio, už kurį turi jausti ir prisiimti atsakomybę patys kandidatai, siekiantys tapti įstatymų leidėjais.

Esame įsitikinę, kad Klaipėdos rajono rinkėjai bei mūsų skaitytojai yra kritiškai mąstantys ir gebantys atrinkti pelus nuo gūdų.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 402 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,