Logo
 Spausdinti šį puslapį

Karklės festivalyje pareigūnai vos spėjo suktis: pas jaunuolius aptikta narkotikų

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr. Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr.

Savaitgalį praūžusio Karklės festivalio metu policijos pareigūnams netrūko darbo. Renginio metu tikrinti jaunuolių automobiliai, kišenės, palapinės ir asmeniniai daiktai – ne pas vieną buvo rasta narkotinių medžiagų. Iš viso pradėta 15 ikiteisminių tyrimų dėl galimo disponavimo narkotinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti. Iš muzikos festivalio teritorijos į policijos įstaigą buvo atvežta 18 asmenų, pas įtariamuosius bei jų automobiliuose rasta tablečių, miltelių, augalinės kilmės medžiagų – įtariama, jog tai gali būti narkotinės medžiagos.

 

Tikrinti automobiliai

Penktadienio rytą, apie 6.40 val., festivalio apsaugos poste, apsaugos darbuotojas sulaikė vaikiną (gim. 2000 m.), pas kurį dalinės apžiūros metu rastos keturios tabletės. Įtariama, jog tai gali būti narkotinė medžiaga.

Vakare, apie 20.45 val., policijos pareigūnai su tarnybiniu šunimi patikrino automobilį „Audi“, kurio daiktadėžėje rastas plastiko maišelis su baltais milteliais bei žalsva augalinės kilmės medžiaga. 1997 m. gimęs automobilio savininkas buvo sulaikytas ir uždarytas į areštinę.

Po valandos, patikrinę automobilį „Volkswagen passat“, pareigūnai galinėse durelėse rado penkias oranžines tabletes. Vaikinas (gim. 1998 m.) prisipažino, jog tabletės priklauso jam.

Tą pačią dieną automobilių stovėjimo aikštelėje buvo patikrintas ir automobilis „Škoda octavia“ ir jame sėdėję asmenys. Dalinės apžiūros metu, vairuotojo pusėsdurelių kišenėje rasta piniginė, kurioje buvo paketėlis su biria medžiaga. Automobilyje rasta ir kuprinė, kurioje taip pat buvo birių miltelių, galimai narkotikų. 1997 m. ir 1999 m. gimę vaikinai sulaikyti ir uždaryti į areštinę.

 

Narkotikų ieškojo tarnybinis šuo Naruto

Ne ką mažiau darbo pareigūnai turėjo ir šeštadienį, pagrindinę festivalio dieną. Apie 1.10 val., automobilių stovėjimo aikštelėje patikrinus „Opel“ automobilį, durelėse rastas lankstinukas su augalinės kilmės medžiaga. 1997 m. gimęs automobilio savininkas sulaikytas ir uždarytas į areštinę.

Apie 10.30 val. Mobiliosios kuopos pareigūnams, kartu su policijos kinologu ir tarnybiniu šunimi Naruto, patruliuojant festivalio teritorijoje, palapinių miestelyje šuo savo elgesiu parodė, jog vienoje iš palapinių gali būti draudžiamų medžiagų. Apžiūrėjus palapinę, po jos dugnu rasta plastiko dėžutė su 4 folijos suktinukais, taip pat palapinėje rastas lagaminas, kuriame tarp rūbų rastos į maistinę plėvelę susuktos 88 tabletės, įtariama, jog tai gali būti narkotikai. Dėl šio įvykio sulaikytas palapinėje buvęs 1998 m gimęs vaikinas, nurodęs, jog radiniai priklauso jam.

Automobilių stovėjimo aikštelėje, tarnybinis šuo Naruto savo elgesiu parodė, jog automobilyje „Toyota Avensis“ gali būti draudžiamų medžiagų. Apžiūrėjus automobilį, už variklio gaubto rastas juodas plastikinis paketas su baltos spalvos milteliais bei aštuoni folijos lankstinukai su augalinės kilmės medžiaga. Dalinės apžiūros metu, pas 1998 m. gimusį automobilio vairuotoją rastas plastikinis juodas buteliukas, kuriame buvo maišelis su baltos spalvos milteliais bei pusė žalios tabletės.

Tądien Patrulių rinktinės pareigūnai atlikę dalinę apžiūrą, 2000 m. gimusio vaikino kelnių kišenėje aptiko folijos lankstinuką su dvejomis tabletėmis, bei maišelį su baltais milteliais. Pas 1993 m. gimusį vaikiną rastas maišelis su baltos spalvos biria medžiaga, o pas 1998 m. gimusį vaikiną pareigūnai aptiko popieriaus lankstinuką su žalsvos spalvos augaline medžiaga, pastarasis buvo sulaikytas ir uždarytas į areštinę.

Automobilių stovėjimo aikštelėje buvo pastabėta, kad 1994 m. vaikinas iš rankų išmetė folijos lankstinuką. Jame pareigūnai aptiko tris žalias tabletes, veikiausiai narkotikus. Asmeniui taip pat nustatytas 1,77 promilių neblaivumas, jis sulaikytas ir uždarytas į areštinę.

 

Neapsieita be vagysčių

Sekmadienį, po vidurnakčio, festivalio teritorijoje pas 1997 m. gimusį vaikiną buvo rastas plastiko maišelis su augalinės kilmės medžiaga. Jis sulaikytas ir uždarytas į areštinę

Apie 4.30 val., Patrulių rinktinės pareigūnai palapinių miestelyje pastebėjo jaunuolį rankose laikantį suktinę su augalinės kilmės gelsvai žalsva medžiaga. 1997 m. gimęs vaikinas sulaikytas ir uždarytas į areštinę.

Festivalio metu neapsieita ir be vagysčių. Šeštadienį, apie 2 val., pastebėta, kad Karklės kaime, iš namo kiemo pavogtas baltas autobusiukas „Toyota Proace Verso“. Nuostolis – 43 000 eurų.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,