Logo
 Spausdinti šį puslapį

Departamentas įspėja: alkoholio vartojimas ir mokslas – nesuderinami dalykai

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pexels nuotr. Asociatyvi Pexels nuotr.

Šiais metais mokslų metų pradžią mokyklos pasitinka skirtingai – kai kurios mokyklos ir ugdymo įstaigos – rugsėjo 1 d., kitos pirmadienį – rugsėjo 2 d.

 

Alkoholio kontrolės įstatyme įteisintas draudimas prekiauti alkoholiniais gėrimais kiekvienais metais rugsėjo 1 d., išskyrus tam tikras numatytas išimtis. Įstatymas nenumato, kad šis draudimas būtų perkeliamas į kitas dienas.

Svarbu pabrėžti, kad šios Įstatymo normos, kuri buvo priimta daugiau nei prieš 10 metų, tikslas – ugdyti sąmoningą visuomenę bei priminti, kad alkoholio vartojimas ir mokslas bei žinios yra nesuderinami tarpusavyje dalykai.

Nepaisant to, kad draudimas neperkeliamas į kitas dienas, rugsėjo 2 d., kaip ir kitomis dienomis, prekybininkai privalo laikytis visų kitų Alkoholio kontrolės įstatymo reikalavimų (draudimas parduoti alkoholinius gėrimus asmenims iki 20 metų, užtikrinti, kad viešojo maitinimo vietose asmenys iki 20 metų nevartotų alkoholinių gėrimų, esant abejonių, kad perkantis alkoholinius gėrimus asmuo yra jaunesnis negu 25 metų, iš perkančio alkoholinius gėrimus asmens reikalauti pateikti asmens tapatybę liudijantį dokumentą ir pan.). Šiuo laikotarpiu Departamentas skirs ypatingą dėmesį Alkoholio kontrolės įstatymo reikalavimų laikymosi priežiūrai.

Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamentas džiaugiasi kai kurių prekybininkų iniciatyva neprekiauti alkoholiniais gėrimais ir kitomis dienomis, kuriomis jų savivaldybės švietimo ir ugdymo įstaigos pasitinka mokslo metų pradžią. Taip pat norime priminti, kad savivaldybės turi teisę uždrausti prekiauti alkoholiniais gėrimais švenčių, parodų, koncertų, teatro spektaklių, cirko ir kitų masinių renginių metu priimdamos tarybos sprendimus.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,