Mano Gargždai



Diabetu sergančiai Akvilei – geros žinios

Įvertinkite šį įrašą
(4 balsai)
Akvilė (kairėje) su šeima. Redakcijos archyvo nuotr. Akvilė (kairėje) su šeima. Redakcijos archyvo nuotr.

Koks vaikas džiaugiasi adatų dūriais? Joks. Jų kentėti nebeteks ir gargždiškei Akvilei, sergančiai diabetu. Mergaitei bus nupirkta išsvajota insulino pompa.

 

Anksčiau jau rašėme, kad gargždiškė Akvilė Ataitė diabetu susirgo šešerių. Nuo tada „Minijos“ progimnazijos ketvirtokei kasdien yra reikalingos insulino injekcijos. Mergaitės pilvelis nuo adatų dūrių smarkiai sužalotas, nusėtas guzų, kurie trukdo insulinui efektyviai pasiekti organizmą.

Tokių ligonių gyvenimą smarkiai pagerina insulino pompa. Tačiau jos kaina svyruoja nuo 3 iki 18 tūkst. litų. Kadangi mergaitės šeima tokių pinigų neturi, jai į pagalbą suskubo gargždiškės studentės Ieva Jonušaitė ir Eimantė Akrutaitė. Merginos kartu su „Gargždų pramogomis“ suorganizavo „Pyragų dieną“, toliau ragino žmones aukoti.

Studenčių gerus darbus įvertino ir portalo mano-gargzdai.lt skaitytojai, merginas išrinkę Metų geradarėmis.

Šiandien Ieva Jonušaitė pasidalino geromis žiniomis apie Akvilę. Mergina informavo, kad Aleksandro Gridino labdaros fondas Akvilei skirs trūkstamus 8 tūkst. litų.

„Taigi Akvilė su tėveliais balandžio 7 d. važiuoja į Kauną užsidėti bandomąją pompą.  Prabėgus kelioms savaitėms, jeigu viskas bus gerai, bandomoji bus pakeista į naująją pompą. Tad visai netrukus Akvilė jau turės pompą. Ji su tėvais jau pradėjo bendrauti su insulino pompų tiekėjais, iš kurių ją pirks. Buvau susitikusi su labdaros fondo projektų vadove Daiva, kuri nurodė, kad pinigėliai Akvilei jau yra, liko tik sulaukti, ar pompa tiks, ir sutvarkyti visą dokumentaciją“, – puikiomis žiniomis dalijosi I. Jonušaitė.

Gargždiškių studenčių iniciatyva Akvilei bus nupirkta 13 tūkst. litų kainuojanti insulino pompa. Iš jų 1 tūkst. 400 litų skyrė Klaipėdos rajono savivaldybė, 8 tūkst. litų – A. Gridino labdaros fondas. Taip pat aukojo verslininkai ir paprasti neabejingi žmonės.

 

1 komentaras

  • Aš taipat labai noriu padėkot už didele pagalba kurios mums taip reikėjo.Didelis dėkui merginoms jos nuostabios linkiu joms visa ko geriausio ,ir nenuleist rankų ir toliau .Taipat aciu ir paramos organizacijai kuri taipat labai daug prisidėjo . Labai,Labai AČIU. Akvilėir jos šeima

    Pranešti Akvilė Penktadienis, 2014 kovo 07 10:00 Komentaro nuoroda

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 296 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,