Mano Gargždai



Į ralį išsiruošusiems rajono baikeriams – Seimo Pirmininko sveikinimai ir dovanos (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Politikai išbandė, ką reiškia sėdėti ant plieninio žirgo. K. Abromavičiūtės nuotr. Politikai išbandė, ką reiškia sėdėti ant plieninio žirgo. K. Abromavičiūtės nuotr.

Vakar rajone lankęsis Lietuvos Respublikos Seimo Pirmininkas Viktoras Pranckietis kartu su Klaipėdos rajono meru Broniumi Markausku išlydėjo „Ryterna modul Mototourism rally Baltijos Keliui 30“ ralyje dalyvaujančias komandas. Motociklininkams ne tik linkėta sėkmės, bet ir įteiktos simbolinės dovanos.

 

Savivaldybės aikštėje išrikiavę motociklus, ralio dalyviai dalijosi įspūdžiais su politikais, V. Pranckietis atviravo, jog ir pats kadaise važinėdavo motociklu „Minsk“.

Sveikindami smagiai nusiteikusias motociklininkų komandas, meras B. Markauskas ir Seimo pirmininkas V. Pranckietis džiaugėsi visus draugėn subūrusia iniciatyva ir patys išbandė, ką reiškia sėdėti ant plieninio žirgo.

„Pirmiausia linkiu saugios kelionės, saugiai pasiekite Birštoną. Labai simboliška, jog šis ralis rengiamas paminėti svarbią dieną. Vežkite šią šventę per visą Lietuvą ir džiaukitės patys“, – sakė Seimo Pirmininkas.

Susirinkusiuosius sveikino ir meras: „Baltijos kelio minėjimas yra visų mūsų laisvės šventė. Baikeriui laisvė irgi labai svarbi, tad jūsų noras būtent tokiu būdu paminėti istorinio įvykio trisdešimtmetį, yra sveikintinas.“

Seimo Pirmininkas kiekvienai komandai dovanojo po Lietuvos vėliavą, o Savivaldybės vadovas įteikė oficialius delegavimo raštus ir Gargždų miesto vėliavas. Būtent jos ralio metu kitiems dalyviams leis atskirti, kad komandos atstovauja Klaipėdos rajono savivaldybei.

Į ralį, skirtą Baltijos kelio trisdešimtmečiui paminėti, aštuonios Klaipėdos rajonui atstovausiančios komandos leisis šeštadienį. Kultūrinio, intelektualaus moto turistinio ralio metu dalyviai motociklais važiuos po Lietuvą, aplankys ir pažins įdomias Lietuvos vietoves, susitiks ir bendraus su vietos bendruomenėmis. Komandos taip pat turės atlikti įvairias su Lietuvos istorija, architektūra, etnografiniu paveldu susijusias užduotis, kurios leis ne tik geriau pažinti Lietuvą, bet ir nuotaikingai praleisti laiką.

Po simbolinių išlydėtuvių, Seimo Pirmininkas Gargždų muzikos mokyklos salėje susitiko su rajono gyventojais. Susitikimo metu ne gausiai susirinkusiai auditorijai svečias trumpai pristatė Seimo darbą, naujausias aktualijas.

Seimo Pirmininkas sulaukė klausimų: teirautasi dėl Žemės reformos, Vijūnėlės dvaro situacijos. Buvo klausiama, ar Seimo nariams neturėtų būti keliami kvalifikacijos, išsilavinimo reikalavimai. Seimo Pirmininkas turėjo atsakyti ir kokiomis asmeninėmis savybėmis turėtų pasižymėti geras politikas, ar su kuo palaiko geresnius santykius – Prezidento kadenciją baigusia Dalia Grybauskaite ar dabartiniu šalies vadovu Gitanu Nausėda.

 

Kristinos Abromavičiūtės nuotraukos:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 278 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,