Logo
 Spausdinti šį puslapį

„Ypatingame būryje“ neįgalieji gyvens karišku ritmu: „Nereikia mūsų nurašyti“

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
LRT nuotr. LRT nuotr.

LRT pradeda rodyti unikalų realybės dokumentikos projektą „Ypatingas būrys“, kuriame dvylika geriausių Lietuvos paralimpinių atletų kartu su sužeistais kariais keturias savaites gyvens ritmu, puikiai pažįstamu bet kuriam kariškiui. Projekto premjera – jau šį vakarą 21.30 val. per LRT TELEVIZIJĄ ir LRT.lt.

 

„Ypatingo būrio“ herojai mokysis svarbiausių kariuomenės taisyklių ir veikimo principų. „Kiekvienas žmogus gali ginti Tėvynę – tikro kario jėga slypi ne kūno tvirtume, o dvasios stiprybėje“, – sako laidos kūrėjai. Dar prieš laidos filmavimą herojai neslėpė, kad jaudulio kai kuriems – net daugiau nei prieš startą tarptautinėse varžybose.

„Uniformą užsidėjau – mano svajonė išsipildė. Svajojau eiti į tarnyba ir pirmoji mano gyvenimo tragedija buvo, kai supratau, kad to padaryti negalėsiu. Visada pavydėjau žmonėms, dėvintiems uniformas, karininkams, tiems, kurie nešioja ginklus“, – atskleidė vienas laidos dalyvių Eduardas Strašunskas.

Į kariuomenės kasdienybę įsitrauksiantys neįgalieji neslepia, kad jų tikslas – savo pavyzdžiu parodyti, kad kiekvienas Lietuvos pilietis – vienodai svarbus. „Kartais žmonės mano, kad, jei susilaužiau stuburą, sėdžiu vežimėlyje, jau esu niekuo kaip ir nebenaudingas visuomenei. Mane tai labai erzina ir noriu parodyti, kad esu visiškai toks pat, kaip visi. Tik kitaip judu. Jei negaliu bėgti, galiu kažkuo kitu padėti žmonėms. Nereikia mūsų nurašyti ir gailėti“, – teigė projekto dalyvis Ramūnas Verbavičius.

Per keturias savaites neįgalieji vyrai ir moterys ne tik iš arti susipažins su Lietuvos kariuomenės kasdienybe, bet ir mėgins įveikti sudėtingas kliūtis. Viena tokių taps net ypatingos fizinės ir psichologinės ištvermės reikalaujantis kliūčių ruožas „Ulono takas“, tampantis iššūkiu net sveikiesiems kariams.

Į kariuomenės kasdienybę įsilies lengavaatletis, Lietuvos paralimpinės rinktinės kandidatas, savo pirmajame Europos neįgaliųjų čempionate iškovojęs bronzą rutulio stūmimo rungtyje, Egidijus Valčiukas, lengvaatletis, Lietuvos paralimpinės rinktinės kandidatas, du kartus Europos neįgaliųjų čempionas ieties metimo rungtyje ir antros vietos prizininkas rutulio stūmime Andrius Skuja, tinklininkas, Lietuvos tinklinio sėdint rinktinės žaidėjas Ramūnas Rojus, tinklininkas, Lietuvos tinklinio sėdint rinktinės kapitonas, Vilniaus miesto žmonių su fizine negalia sporto klubo „Feniksas“ prezidentas Eduardas Strašunskas, vežimėlių krepšinio žaidėjas Haroldas Tukanas, Lietuvos sporto universiteto dėstytoja, elektrinių varytuvų sporto entuziastė Aušrinė Packevičiūtė bei sužeistas karys, tarnavęs specialiųjų operacijų pajėgose, vyresnysis seržantas Marius Kvedaravičius.

Antrąjį skyrių sudarys Lietuvos paralimpinės rinktinės kandidatė, daugkartinė Lietuvos neįgaliųjų kulkinio šaudymo čempionė, 2018 m. pasaulio „Grand Prix“ varžybų sidabro laimėtoja Raimeda Bučinskytė, triatlonininkas, Lietuvos paralimpinės rinktinės kandidatas Ernestas Česonis, lengvaatletis, Rio de Žaneiro paralimpiados dalyvis, Lietuvos paralimpinės rinktinės kandidatas, Europos neįgaliųjų čempionato prizininkas ieties metime Jonas Spudis, Lietuvos paralimpinės rinktinės kandidatas, Europos neįgaliųjų lengvosios atletikos čempionato sidabro laimėtojas ieties metime Ramūnas Verbavičius, paralimpietis, irkluotojas, Rio de Žaneiro paralimpiados dalyvis Augustas Navickas, Lietuvos vežimėlių krepšinio rinktinės narys, šiuo metu žaidžiantis Italijoje, Mažvydas Butkevičius. Antrojo, kaip ir pirmojo, skyriaus vadu paskirtas sužeistas karys. Tai Lietuvos kariuomenėje daugiau nei 20 metų tarnavęs vyresnysis seržantas Algimantas Valaitis.

LRT sezono naujiena „Ypatingas būrys“ – kiekvieną trečiadienį 21.30 val.

Anonsas:

 

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,