Logo
 Spausdinti šį puslapį

Ieškoma galimybių remontuoti lopšelį-darželį „Gintarėlis“

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Klaipėdos r. sav. nuotr. Klaipėdos r. sav. nuotr.

Vienas seniausių Gargždų lopšelių-darželių – „Gintarėlis“ – jau verkte prašosi remonto, tad nenuostabu, kad nebedžiugina nei jaunosios kartos, nei įstaigą lankančių vaikų tėvų. Todėl pirmadienį vyko Klaipėdos rajono savivaldybės tarybos Vietos ūkio ir kaimo reikalų bei Švietimo, kultūros ir sporto komitetų išvažiuojamasis posėdis, kurio metu apžiūrėtos įstaigos patalpos, svarstyta, kokius remonto darbus čia reikia vykdyti.

 

„Gintarėlio“ direktorė Alė Šimaitienė išvažiuojamojo posėdžio dalyviams aprodė įstaigą – grupes, higienos kambarius, rūsį. Šis lopšelis-darželis – vienas seniausių Gargždų mieste, veiklą pradėjo dar 1979-aisiais metais. Jo patalpų būklė iš tiesų prasta.

Pasak darželio direktorės Alės Šimaitienės, kosmetinis remontas situacijos nepagerins – reikalingas kapitalinis, be to, direktorė tvirtino, kad darbus reikia atlikti kompleksiškai, nes etapais būtų sudėtinga juos vykdyti.

Kaip nurodė Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos Statybos ir kelių priežiūros skyriaus vedėjas Algirdas Ronkus, darželyje būtina keisti grindis, vandentiekio ir šildymo sistemas, elektros instaliacijas, tvarkyti stogą, rūsį, šiltinti sienas ir t. t. Be to, patalpos nėra pritaikytos asmenims, turintiems negalią, neatitinka kai kurių Higienos normų reikalavimų.

Vietos ūkio ir kaimo reikalų pirmininkas Jonas Dumašius bei Švietimo, kultūros ir sporto komiteto pirmininkas Vaclovas Macijauskas po posėdžio apibendrino, kad bus šaukiamas dar vienas neeilinis darbo grupės posėdis, kurio metu bus apsvarstytos ir įvertintos įvairios galimybės – nuo naujos statybos ar modulinio darželio įrengimo iki renovacijos. Darbo grupė priims sprendimą, kaip pasiekti tikslą, kad ugdymo įtaigą lankantys vaikai galėtų lavintis tvarkingoje ir jų poreikiams pritaikytoje aplinkoje.

Posėdžio dalyviai diskutavo, kad problemą iš tiesų reikia spręsti iš esmės – nedidelis remontas situacijos nepakeis ir bus neefektyvus.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,