Logo
 Spausdinti šį puslapį

Justas Ruškys: sąžiningas, protingas, išsilavinęs ir per jaunas būti Prezidentu

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
J. Ruškys. LRLS Klaipėdos rajono skyriaus nuotr. J. Ruškys. LRLS Klaipėdos rajono skyriaus nuotr.

Jauni žmonės politikoje vis dar labiau išimtis nei taisyklė. Tačiau pavyzdžių, kuomet jaunimas išbando save šioje srityje, vis daugėja. Vienas jų – Justas Ruškys, Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas, LR Liberalų sąjūdžio kandidatas į Seimo narius Gargždų vienmandatėje apygardoje.

 

29 metų gargždiškis įsitikinęs – jaunoji karta yra maksimalistai, kurie dirbdami, mokydamiesi siekia aiškaus, matomo, apčiuopiamo rezultato čia ir dabar. Tai – žmonės, kurių pokyčių troškimas yra be galo didelis ir tai yra karta, kuri nelaukia, kol už juos kažkas padarys, jie daro patys.

Būtent apie jauno žmogaus dalyvavimą politikoje ir bus šis pokalbis.

 

Justai, kaip prasidėjo Jūsų kelias į politiką?

Tai nebuvo impulsyvus veiksmas. To siekiau kryptingai. Man buvo įdomus šalies politinis gyvenimas: kaip priiminėjami įstatymai, kaip jie keičia žmonių gyvenimus. Aišku, iš pradžių, kaip ir dauguma, politiniame gyvenime dalyvavau kaip rinkėjas. Tik sulaukęs 18 metų ir gavęs teisę balsuoti, nepraleidau nė vienų rinkimų. Tikiu, kad kiekvienas balsas yra svarbus ir būtinas.

Tačiau visuomet jaučiau, kad nenoriu būti pasyvus stebėtojas, noriu tiesiogiai dalyvauti politikoje, bet tam reikia ir patirties, ir išsilavinimo. Tad Gargžduose baigęs vidurinę mokyklą išvykau studijuoti į Vilnių. Pasirinkau teisės studijas. Mykolo Romerio universitete įgijau bakalauro, o vėliau magistro laipsnius ir grįžau atgal į gimtąjį miestą. Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos rajono rūmuose įsidarbinau teisėjo padėjėju, taip pat užsiėmiau ir visuomenine veikla – tapau Gargždų miesto bendruomenės nariu. Man norisi dirbti ir kurti gimtajame mieste, noriu, kad jis keistųsi ir būtų patrauklus tiek čia gyvenantiems, tiek atvykstantiems.

Tiesiogiai į politinį gyvenimą įsitraukiau prieš penkerius metus. Tapau Liberalų sąjūdžio nariu, o jau po ketverių metų ir Klaipėdos rajono skyriaus pirmininko pavaduotoju. Esu komandos, idėjos žmogus, jaunosios kartos atstovas.

Visuomet kartojau ir kartosiu, kad jaunų žmonių politikoje turi būti kuo daugiau, todėl šiemet kandidatavau į Klaipėdos rajono savivaldybės tarybą. Tokiu būdu siekiau savo pavyzdžiu paskatinti jaunus žmones aktyviau dalyvauti savivaldoje, įsitraukti į idėjų kūrimą, jų realizavimą. Juk dažniausiai jauniems žmonėms koją kišą ne baimė, jog neturi patirties, bet vis dar gaji nuomonė, kad nieko neįmanoma pakeisti. Pakeisti įmanoma, reikia tik norėti ir tikėti, kad tai gali padaryti. Rinkėjai pasitikėjo manimi, patikėjo mano idėjomis, buvau išrinktas į rajono Tarybą. Vasaros pradžioje man patikėtos kitos svarbios pareigos – Administracijos direktoriaus pavaduotojo.

 

Pusė metų naujose pareigose, kokias didžiausias problemas įžvelgiate?

Matome, kad rajone trūksta mokyklų, darželių, tėvai priversti vaikus vežti į Klaipėdą ar Gargždus. Sprendžiame šią problemą ir ieškome būtų, kaip ją išspręsti dar greičiau. Taip pat svarbi ir tinkama infrastruktūra – asfaltuoti žvyrkelius, įrengti gatvių apšvietimą, jungti gyvenamuosius kvartalus prie miesto vandentiekio tinklų, gerinti susisiekimą viešuoju transportu ir t.t. Tai būtina, kad rajonas taptų kuo patrauklesnis jaunoms šeimoms.

Turime idėjų, kaip pagerinti daugiabučių infrastruktūrą praplečiant automobilių stovėjimo aikšteles, sukuriant patrauklias vietas vaikų ir jaunimo laisvalaikiui. Tikiuosi, kad mintis artimiausiu metu pavyks materializuoti ir gyventojai netrukus pajus teigiamus pokyčius.

Matome, kaip rajonas sparčiai plečiasi. Čia kuriasi jaunos šeimos su vaikais, visiems norisi pabėgti nuo miesto triukšmo, turėti privačią savo erdvę. Intensyviai dirbame, kad gyvenimo sąlygos rajono gyventojams būtų kuo geresnės.

 

O kaip ilgus metus užtrukę projektai? Pavyzdžiui, Gargždų autobusų stotis, daugiafunkcis sporto centras ir kt.?

Aišku, nereikia pamiršti ir šių projektų. Rajone trūksta sporto bazių, būtina didinti užimtumą, tvarkyti viešąsias vietas. Tad tam skiriu didelį dėmesį. Gargžduose turi atsirasti daugiafunkcis sporto centras. Tai itin svarbus projektas. Jį įgyvendinus čia galės treniruotis ne tik įvairių sporto šakų atstovai, bet ir vyks įvairūs kultūriniai renginiai, bus baseinas. Tikiu, kad rajonui toks centras reikalingas ir būtinas. Taip pat seniai laikas ir Gargždų autobusų stoties rekonstrukcijai. Ji jau pasenusi morališkai ir tikrai nepuošia mūsų miesto. Eilėje ir Gargždų parko sutvarkymas, kad jis taptų patrauklia ir laisvalaikio praleidimui tinkama vieta. Šie projektai įstrigę jau ne vienerius metus. Manau, kad šioje kadencijoje mums pavyks pajudėti iš mirties taško ir juos įgyvendinti.

 

Rugsėjį Gargždų vienmandatėje rinkimų apylinkėje vyks rinkimai į Seimą. Liberalų sąjūdis Jus iškėlė kandidatu. Tačiau tokiu atveju tektų palikti Gargždus, atitrūkti nuo vietos problemų, palikti neįgyvendintus darbus?

Priešingai, manau, kad jei rinkėjai patikėtų manimi, suteiktų parlamentaro mandatą, visus darbus galėčiau tęsti ir toliau. Tai nereiškia, kad atitolčiau nuo rajono, jo žmonių, problemų. Tai tik dar labiau įpareigotų įgyvendinti tai, kas jau pradėta. Liberalų sąjūdžio frakcija iš esančių opozicijoje Seime yra antra pagal dydį. Mano kolegė Viktorija Čmilytė-Nielsen yra parlamento opozicijos lyderė. Tad mūsų balsas girdimas, o kai esi girdimas, tai lengviau ir dirbti. Manau, kad būdamas Seimo nariu savo rajonui galėčiau nuveikti daug gero ir naudingo. Tiesiog žmonės turi patikėti, kad reikia ne tik keisti, bet ir įmanoma pakeisti.

 

Trumpas dosjė:

Gimė 1990 m. lapkričio 14 d. Gargžduose.

Nuolatinė gyvenamoji vieta – Gargždai.

2009 m. baigė tuometinę Gargždų „Kranto“ vidurinę mokyklą.

2015 m. baigė Mykolo Romerio universitetą, įgijo teisės bakalauro ir magistro laipsnius.

2015–2019 metais dirbo Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos rajono rūmų teisėjo padėjėju.

2019 m. išrinktas Klaipėdos rajono savivaldybės tarybos nariu.

Nuo 2019 m. birželio 14 d. – Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas.

 

Politinė reklama bus apmokėta iš LRLS Klaipėdos rajono rinkimų sąskaitos.

Užsakymo nr. SR22-2019

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,